Rejtélyes fémgömbök hullottak a gyanútlan vietnamiakra az északi Tuyen Quang tartományban. Az egyik egy kertben landolt, a második egy lakóházra zuhant, a harmadik pedig pedig egy üres területen csapódott be. A hadsereg azonnal lezárta a környéket!

Az egyik szemtanú szerint hatalmas dörgés kíséretében jelentek meg a tárgyak az égen, mielőtt becsapódtak volna a földbe. A golyók egyenként mintegy negyven kilót nyomtak. Fémből készültek, és felületük megperzselődött a légköri súrlódástól zuhanás közben – írja a Huffington Post.

A vietnami hadsereg azonnal kivonult a helyszínre, és lezárta a környéket. Az eddigi vizsgálatok arra utalnak, hogy a gömbök sűrített- levegő-tartályok, amelyek nagy valószínűséggel egy műhold, vagy rakéta részei voltak. Egyes források szerint a gömbökön orosz nyelvű feliratokat is találtak.

000_Hkg10243614.jpg-1024x683

Érdekes lenne megtudni, hogy mikorra datálhatóak ezek az alkatrészek. Ha régiek, akkor sokáig keringtek a Föld körüli pályán és akár muzeális értékük is lehet. Ha pedig frissek, az azért lenne különös, mert bizonyítékként szolgálnak arra, hogy az oroszok titkos rakétakilövéseket végeznek.

És ezt észlelted már?  Titokzatos tűzgömb száguldott át Magyarország felett

Nem ez az első eset, hogy űrszemét csapódik a földbe. Tavaly novemberben például Spanyolországban hullott több helyen is hasonló szeméteső. Szerencsére akkor sem sérült meg senki.

Korábban mindig azt hallottuk, hogy a rakéták fellövés közben leváló fokozatai, vagy a földre visszatérő űrszemét darabjai elégnek a légkörben, de úgy látszik, ez manapság már egyre kevésbé igaz…