Az űrben még a legegyszerűbb dolgok is kész kínszenvedéssé válnak az űrhajósok számára. Egy videóban mutat be ezekből párat Chris Austin Hadfield ezredes, aki eddig is előszeretettel osztott meg különleges videókat az űrbéli életről.

Chris Austin Hadfield ezredest a Kanadai Űrügynökség 5330 pályázóból választotta űrhajósnak. Azzal vált híressé, hogy különleges videókat publikál a közösségi oldalain az űrélet izgalmas pillanatairól. Az alábbi videón néhány igazán idegesítő dolgot mutat be, ami idelent a Földön semmilyen gondot nem okoz, de a súlytalanság állapotában roppantul bosszantó tud lenni.

  1. Nem sokat érsz azzal, ha kicsavarod a mosott ruhát az űrben. A víz ugyanott marad, csak a ruha csavarodik…
  2. Ha a le akarod vágni a körmödet az űrben, csak a légcserélő fölött érdemes. Különben szanaszét repülnének a levágott darabok.
  3. Ha fogat mosol, a fogkrémet le kell nyelni.
  4. Ha sírsz az űrben, a könnyeid nem fognak lepotyogni, hanem az arcodon maradnak.
  5. Nagyon óvatosan kell kinyitni egy doboz mogyorót. Ha nem vigyázol, évek múlva is magokat fogsz találni az űrállomás különböző pontjain…
  6. A kézmosás csak előre csomagolt szappanos vízzel lehetséges. Nincs mosdótál, mert nincs gravitáció sem (pláne nem vezetékes víz…). A szappanos vízzel bedörzsölöd a kezedet és megtörlöd egy törölközővel.
  7. A szendvicsekhez az űrhajósok nem használnak kenyeret, mert morzsálódik. Tortillába tekerik az ételt.
  8. A zöldségekből a szállítás előtt kiszívják a nedvességet (hogy könnyebb legyen) ezért egy speciális géppel kell újra fel kell őket tölteni fogyasztás előtt.
  9. Csak lekötözve lehet aludni, különben az asztronauták ellebegnének a helyükről. Ezért kikötött hálózsákokban alszanak kis hálókabinokban.