Az ősi barlang lenyomatai közül 13-ról a tudósok bebizonyították, hogy azok nem származhatnak emberi kéztől.

A líbiai sivatag egyiptomi részén még 14 évvel ezelőtt fedezték fel azt a barlangot, amelynek falain mintegy 5000 festékkel körbefújt kézlenyomatot és figurális emberábrázolást találtak amatőr kutatók. A legfiatalabb ábra is legalább 8 ezer évvel ezelőtt keletkezett.

A rengeteg kézlenyomat között akadt 13 olyan, amelyekről eddig azt hitték, hogy csecsemők kezét ábrázolja. A tudósok szerint ez a családi összetartozás, a szülő-gyerek kapcsolat legősibb ismert ábrázolása.

Egy új tanulmány azonban felborította ezt az elméletet és meglepő dolgokkal állt elő. Több tudós úgy véli, hogy ezek a lenyomatok nem emberi kezekről készültek.

A Wadi Sura II elnevezésű lelőhelyen a Cambridge-i Egyetem McDonald Régészeti Intézetének munkatársai lemérték a furcsa kézlenyomatokat és összehasonlították emberi újszülöttek, koraszülöttek és felnőttek kezeivel.
20160302kezek-barlang.jpg

A lenyomatok sokkal kisebbek, mint egy emberi csecsemő keze, az ujjak viszont túl hosszúnak bizonyultak!

A kutatók végül megdöbbentő következtetésre jutottak: a lenyomatok nem emberi, hanem hüllő végtagoktól származnak. Gyíktól, esetleg krokodiltól…

Hogy mi okból fújták körbe a hüllőlábakat is őseink, az egyelőre rejtély marad. Talán vallási vagy vadászrituálé lehet a háttérben. Azonban mindez csak találgatás…

És ezt észlelted már?  Csak netezni akart, marslakót fedezett fel a Curiosity szonda fotóin!

lizards-reptilian-humanoid-aliens-cave-ancient.JPG

Természetesen lehet spekulálni, hogy esetleg gyíkemberektől, az úgynevezett reptilánoktól is származhattak, de talán ez már kissé erős feltételezés lenne. Ez is csak azért merült fel, mert a mindenhol idegeneket, ufókat és csodát kereső összeesküvéshívők a barlang további ábráiba már belelátták a furcsa, humanoid alakú gyíklényeket.

lizards-reptilian-humanoid-aliens-cave-ancient-1.jpg

Szerintük ugyanis a képeken jól látszik, hogy a gyíklények ábrázolása merőben eltér az emberi alakoktól. Jól elkülöníthető a két faj.

Hogy tényleg így van-e, döntse el mindenki maga, miután alaposan áttanulmányozta az ábrákat!

Forrás: sciencedirect.com, ufosightingshotspot