Megdöbbentő felvétel járta be az internetet. Amerikában, Idaho államban különös, kihalt őslényre hasonlító repülő állatot kaptak lencsevégre. A legendája amúgy is évszázadok óta izgalomban tartja a téma kedvelőit, de az új videó csak olaj volt a tűzre.

A felvételen, egy 65 millió éve kihaltnak vélt repülő hüllőre, a Pteranodonra hasonlító lény ismerhető fel. Ezek a bőrszárnyú teremtmények voltak a 65 millió éve véget ért kréta időszakban a levegő urai.

A rejtélyek kedvelői egyből lecsaptak a videóra, és számos elmélet született. Sokat hitetlenkedve fogadták a felvételt, mondván a mai 3D-s filmtükkök korában ilyet szinte bárki tud csinálni. Inkább megnézik még egyszer a Jurassic Park legújabb részét!

Mások egyfajta repülő makettnek gondolták, de a legtöbben még mindig hiszik, hogy lehetnek olyan őslények, amelyek átvészelhették az elmúlt 65 millió évet valahol a vadonban megbújva.

És ezt észlelted már?  Sosem vagy egyedül: láthatatlan interdimenzionális lények élnek közöttünk

Erre példaként hozzák fel a páncélozott testű Bojtosúszós őshalat, amelyről mintegy 100 éve kaptak szárnyra pletykák, miszerint még mindig megtalálható a világtengerek bizonyos részein, és csak néhény évtizedet sikerült ezt egy tudósokból álló tudományos expedíciónak bebizonyítania. Azóta számos példányt fogtak ki és rengeteg dokumentumfilm is készült az élő kövületről, amely – eddigi tudásunk szerint –  már 300 millió éve kihalt.

4279659876

A Pteranodon az egyik legnagyobb testméretű lény volt a pteroszauruszok rendjében: bőrszárnyainak fesztávolsága átlagosan 3,8 – 7,25 méter volt. testtömege 20 – 50 kilogramm, fejének hossza a csőre hegyétől a fej végén lévő csonttarajig 1,8 m. Az üreges, levegővel telt csontok csökkentették a testtömeget és megkönnyítették a repülést; könnyű szerkezetű csontváza volt. A fej végén lévő csonttaraj az állat csőrének súlyát ellensúlyozta. – írj a a wikipédia.

És ezt észlelted már?  Bigfoot sétált be a hegyi bringások videójába

Amerikában egyébként is évszázadok óta él a legenda a titokzatos Mennydörgő madárról (Thunderbird), ami az indiánok mítoszaiban is felbukkant korábban. Az 1800-as évek vadnyugatán sok szemtanú mesélt a rémisztő repülő lényről, és állítólag az amerikai polgárháború során le is lőttek néhány példányt. Még le is fotózták az akkori technikának megfelelően üveglapra, de a felvétel érdekes módon elveszett.

45d5e93c2022c0a180d3dddef4e0ac90581e8e59.jpg

A legenda azonban folyamatopsan kapta az utánpótlást: 1961 májusában egy üzletember átrepült a Hudson folyó egyik völgye felett, amikor a magánrepülőgépe mellett feltűnt egy repülő állat, ami zümmögő hangot adott ki. A férfi leírása szerint egy „repülő gyíkra emlékeztetett”.

1976 februárjában a Texasi San Antonioban három általános iskolai tanár kocsija felett repült el egy különös, repülő állat. A történet alapján denevérre emlékeztető szárnya volt.

Pterosaurs-in-America21.jpg

1982-ben a texasi Los Fresnoban James Thomson mentős leállt az út szélén. A levegőben észrevett egy madárra hasonlító árnyékot, ám ahogy jobban megfigyelte, látta, hogy a testét szürke vagy fekete színű szőrzet borította, a fején pedig egy púpszerű képződmény volt. Az eset után különféle repülő lényekről mutattak neki képeket. A férfi a pteranodonról készült festményre mutatott.

És ezt észlelted már?  Rusnya tengeri szörny akadt horogra Japánban

1990-es években egyre-másra kerültek elő régies kinézetű fotók, többek közt az állítólag elveszett első kép másolata is, de ezekről rendre kiderült, hogy hamisítványok.

2961968590e45f78.jpg

Napjainkban pedig számos videó került fel az internetre az állítólagos repülő őslényről, ezeket rövid keresgélés után, bárki megnézheti a Youtube-on.

Bárhogy is van, a videókat legalább meg tudjuk nézni, és agyalhatunk rajta, hogy tényleg egy repülő őskövület került elő, vagy ismételten csak ügyes hamisítással állunk szemben.