Egy lelkes csillagász, aki mellesleg ufóvadászattal is foglalkozik, teleszkópjával évek óta megfigyel központi csillagunkak a Napot. Nemrég olyan jelenségre lett figyelmes, amiről talán még a NASA sem tud!

A megfigyelő egy 114 cm-es Celestron NexStar Komputerizált teleszkóppal követi Napunk szinte minden mozdulatát. Már eddig is remek felvételeket készített a látványos napkitörésekről, óriási napfoltokról és mindenféle, leginkább csillagászokat érdeklő dolgokról. – írja a ripost.hu.

Egyik megfigyelésén, amikor egy speciális szűrőt csatolt a teleszkópjára, különös, sötét objektumot vett észre a Nap felső részén áthaladni, amit szabad szemmel, de még más filterekkel sem lehet látni, hiszen a napkorona vakító fénye minden mást elnyom.

A tárgy egészen addig látható volt, amíg a Napot el nem takarta a szomszéd háza… Más szűrőkkel is ellenőriztem a jelenséget, és kiderült, hogy tényleg egy hatalmas kerek objektum rejtőzik a Nap koronájában, nem csak képzelődöm!

A felvételeket készítő csillagász meg van győződve arról, hogy valami rendkívüli dolgot fedezett fel a Nap tetején.

Tegyük fel, hogy ez a hatalmas sötét tárgy valóban ott van. A kérdés ilyenkor egyszerű, mi lehet az? Talán a Merkúr, vagy a Vénusz úszott be a képbe? Esetleg egy hatalmas napfolt?

És ezt észlelted már?  Hatalmas vízalatti ufóbázisra bukkantak! - Már 40 éve keresték!

Az amatőr csillagász is ezekre gondolt először. Utánanézett, hogy a két bolygó ilyenkor merre jár, de pont nem kerülnek mostanában a Nap és Föld közé. A második lehetőség a napfolt. Viszont ez sem lehetett, mert azok általában a csillagunk egyenlítő területein szoktak feltűnni, a legnagyobb ilyen alakzat pedig ebben az időben balra 10 óránál járt, ráadásul ezzel a a szűrővel nem is észlelhető.

nap01

Természetesen egyből beindult a találgatás az ufó portálokon. Szinte minden felkerült a kínálatba, a bolygó méretű ufó anyahajótól kezdve a titokzatos 9. bolygóig.

Egy másik felvételből pedig világosan kiderült, hogy nem fix dologról van szó, mert másnap, ugyanabban az időben már nem volt észlelhető a jelenség.

Bármit is sikerült felfedezni, hátborzongató a gondolat, hogy ilyesmiről például nem tud a NASA, vagy ha igen, akkor nem köti az emberiség orrára.