2016 januárjában, egy remegő kezű, rémült síelő kapta lencsevégre azt a világos színű, szőrös, emberszerű lény, ami a fák közt bújkált a Spanyolországi Panticosa sípályája mellett.

A sípálya tulajdonosa a különös hírt hallva embereket küldött, hogy nézzenek szét, mi kószál a környéken, mielőtt kitör a pánik. Természetesen nem találtak semmit.

 A felvétel nagy felzúdulást keltett a helyi síközpont vendégei közt. Volt aki rettegve azonnal hazautazott, mások viszont egyből jetivadászatra indultak, hátha nekik is sikerül lőni pár képet. Az interneten vírusként terjedt a felvétel. Minden valamirevaló paranormális és meglepő hírekkel foglalkozó weboldal lecsapott rá. Egyszóval szenzáció lett belőle.

Az ufóvadászok idegen lényt, a kripozoológusik kihaltnak vélt előembert, mások albínó medvét, vagy hegyi gorillát láttak bele, az sem zavarta őket, hogy egyik sem honos a környéken.

És ezt észlelted már?  Fura rovarok rajzottak a hó alól Oroszországban

A szkeptikusok téli álcaruhába bújt emberről beszéltek, vagy egy vicces helybéliről, aki csak riogatni akarta a sípálya vendégeit, esetleg maguk a sípálya tulajdonosai akartak így hírverést csapni, hogy fellendüljön az üzlet.

Kiderült az igazság? Vagy mégsem?

Egy hét múltán, amikor a csúcson járt a hír, váratlanul előállt a Hawkers napszemüvegeket gyártó cég, és azt állította, hogy a “spanyol jeti” néven elhíresült észlelés, mindössze az ő trükkös marketingkampányuk része volt. Így akarták ugyanis népszerűsíteni napszemüvegeiket a síelők körében. Ehhez később még egy kampányvideót is készítettek, egy jeti főszereplésével.

A hír hallatán felhördült az internetes társadalom. Ahelyett viszont, hogy egy emberként sóhajtottak volna fel, hogy megoldódott rejtély, olyan szítokáradatot kapott a cég, amilyenre nem számított. Ugyanis az internezetők szerint csak pofátlanul meg akarta lovagolni a spanyol jeti észlelést, és egyáltalán nem ők szervezték meg. Ráadásul a kampányvideójuk is az észlelés után készült. Ha ők álltak volna a dolog mögött, akkor talán lenne pár felvételük az észlelés előttről is…

És ezt észlelted már?  Tízezer éve kihalt zsiráf volt a világ legnagyobb kérődzője

Ezek később elő is kerültek, de már senki sem hiszi el, hogy igaziak. Feltételezések szerint az észlelés után készültek, és hamisítványok. A jeti videó pedig igazi!

Forrás: ripost.hu.