2016 januárjában, egy remegő kezű, rémült síelő kapta lencsevégre azt a világos színű, szőrös, emberszerű lény, ami a fák közt bújkált a Spanyolországi Panticosa sípályája mellett.

A sípálya tulajdonosa a különös hírt hallva embereket küldött, hogy nézzenek szét, mi kószál a környéken, mielőtt kitör a pánik. Természetesen nem találtak semmit.

 A felvétel nagy felzúdulást keltett a helyi síközpont vendégei közt. Volt aki rettegve azonnal hazautazott, mások viszont egyből jetivadászatra indultak, hátha nekik is sikerül lőni pár képet. Az interneten vírusként terjedt a felvétel. Minden valamirevaló paranormális és meglepő hírekkel foglalkozó weboldal lecsapott rá. Egyszóval szenzáció lett belőle.

Az ufóvadászok idegen lényt, a kripozoológusik kihaltnak vélt előembert, mások albínó medvét, vagy hegyi gorillát láttak bele, az sem zavarta őket, hogy egyik sem honos a környéken.

És ezt észlelted már?  A Google Earth műholdja lefotózta, amint egy embert elrabolnak az idegenek

A szkeptikusok téli álcaruhába bújt emberről beszéltek, vagy egy vicces helybéliről, aki csak riogatni akarta a sípálya vendégeit, esetleg maguk a sípálya tulajdonosai akartak így hírverést csapni, hogy fellendüljön az üzlet.

Kiderült az igazság? Vagy mégsem?

Egy hét múltán, amikor a csúcson járt a hír, váratlanul előállt a Hawkers napszemüvegeket gyártó cég, és azt állította, hogy a “spanyol jeti” néven elhíresült észlelés, mindössze az ő trükkös marketingkampányuk része volt. Így akarták ugyanis népszerűsíteni napszemüvegeiket a síelők körében. Ehhez később még egy kampányvideót is készítettek, egy jeti főszereplésével.

A hír hallatán felhördült az internetes társadalom. Ahelyett viszont, hogy egy emberként sóhajtottak volna fel, hogy megoldódott rejtély, olyan szítokáradatot kapott a cég, amilyenre nem számított. Ugyanis az internezetők szerint csak pofátlanul meg akarta lovagolni a spanyol jeti észlelést, és egyáltalán nem ők szervezték meg. Ráadásul a kampányvideójuk is az észlelés után készült. Ha ők álltak volna a dolog mögött, akkor talán lenne pár felvételük az észlelés előttről is…

És ezt észlelted már?  Rejtélyes, zöld fényű tárgyat észleltek Franciaország felett

Ezek később elő is kerültek, de már senki sem hiszi el, hogy igaziak. Feltételezések szerint az észlelés után készültek, és hamisítványok. A jeti videó pedig igazi!

Forrás: ripost.hu.