Magányosan áll New Jersey-ben egy mező közepén az öreg tölgy, amit a helyiek egyszerűen csak az Ördög fájának hívnak. A legenda szerint egy farmer megölte az egész családját, majd erre a fára akasztotta fel magát. Más szóbeszéd szerint annakidején a Klux-klux klán akasztott rajta szökött rabszolgákat. A halottak lelkei azóta a fában élnek tovább. Állítólag, azokat, akik ártani próbála tölgynek, vagy a tövében könnyítettek magukon, esetleg hangosan szídalmazzák, vagy csak megérintették, hamarosan valamilyen sorcsapás, vagy baleset érte.

A fa előtt hever egy szikla, ami természetellenes meleget áraszt magából, és ez átsugárzik a fára is. Még télen sem marad meg a hó rajta, bármilyen hideg is van. A természetellenes jelenségek híve szerint, ott van a pokolba vezető út kapuja, ahol a fa áll.

És ezt észlelted már?  Meghekkelték egy NASA alkalmatott gépét, megdöbbentő felvétel került elő

A közelben élők szerették volna kivágatni a fát, mert rossz hírét kelti a környéknek és az ingatlanok csak áron alul értékesíthetőek, de mielőtt bármi is történhetett volna az ügyben, a fát érdekes módon védetté nyilvánították, így nem nyúlhattak hozzá.

WWL

Persze sem a hátborzongató legenda, sem a védettséget igazoló okirat nem gátolta meg a turistákat és a környébeli suhancokat, hogy bátorságpróbát tegyenek. A fa törzsén láncfűrészek, baltacsapások nyomai, vésetek látszódnak, az ágakat letördelik. Sokan csak egy darabkát szeretnének emlékbe az Ördög fájából. Hogy mi lett a próbálkozókkal, nem tudni… A hatóságok dróthálóval voltak kénytelenek körbeburkolni a törzset a további rongálások megelőzésére.

cam000543sss

A legenda napjainkban kiegészült azzal a motívummal, hogy a fának egy démoni őrzője is van, aki egy öreg fekete Ford teherautóval üldözi a közeli úton a fának ártani szándékozókat. Miután leszorítja őket az útról, vagy szemből érkezve elvakítja fényszóróival a vétkes sofőröket, egyszerűen köddé válik… Nem egy furcsa balesetet írtak már a számlájára…

És ezt észlelted már?  Egy farmer megtalálta a Brazíliában lezuhant rejtélyes tárgy maradványait

Mindenesetre a fa még mindíg áll… és a borzongásra váró kíváncsiskodókból sincs hiány.