Az ufóvadászok mekkája, az 51-es körzet. Nevadában, Las Vegastól 108 km-re található, a Groom tó nevű kiszáradt mederben, ahol egy titkos katonai támaszpont kapott helyet egy 7000 méteres kifutópályával és több rejtélyes hangárral, amiket néhány éve kibővítettek A “körzet” olyannyira titkos, hogy a létezését csak a közelmúltban ismerte el az amerikai kormány. Emellett sietve még egy hatalmas, 85 000 hektárnyi területet csatoltak hozzá, hogy mégtávolabb tartsák a kíváncsiskodókat. Így még az sem láthat semmit, aki a legszuperebb távcsöveket viszi magával…

Állítólag titkos amerikai kémrepülőket és egyéb harcászati légijárműveket is itt tesztelték korábban. Egyes elméletek szerint számos lezuhant repülő csészealjat szállítottak már ide, és idegen lényeket is vendégül látnak, vagy inkább tartanak fogva a bázis hatalmas földalatti részén. A hely legendájának alapja az lehet, hogy elképesztően sok alkalommal láttak a környéken azonosítatlan repülő objektumokat, amelyek éppúgy lehettek titkos kémrepülők tesztelés közben, mint földönkívüli űrhajók. Más vélekedések szerint a földönkívüli technológiákat felhasználva készítenek itt olyan légi-, és űrjárműveket, amelyek antigravitációs hajtóművekkel képesek helyváltoztatásra, és a gravitációs mező meggörbítésével akár láthatatlanná is tudnak válni. Ezek szerint a Földön a legtöbb ufóészlelésért is őka felelősek…

És ezt észlelted már?  Egyre többször szállnak veszélyesen közel a repülőgépekhez az UFO-k

A körzet környékén mindíg lapul egy-két fanatikus ufóvadász kamerával a kezében. Egyiküknek állítólag sikerült elég közel merészkednie a bázishoz anélkül, hogy felfedezték volna. Persze remek objetív volt a kamerán, így olyan felvételt készített, amitől a legtöbbeknek leesik az álla. Különös járműflottát filmezett, amely az 51-es körzet területén lebegett, éppen a felszállás előtt. A repülő objetumok szivar alakúak, és függőleges helyzetben lebegtek, majd az egyik elkezdett a levegőbe emelkedni… itt sajnos megszakadt a felvétel.

A hihetetlen képsorokat azonban még az ufóhívők közössége is kétkedve fogadta. Ilyen minőségű felvételt a körzetben szinte lehetetlen lőni. Ráadásul a védelmi rendszer olyannyira fejlett a bázison, hogy még arról is tudnak, ha egy madár berepül a tiltott zónába, nemhogy egy ember sétáljon be oda. Aki pedig a tiltó táblák ellenére mégis megteszi, az életével játszik. Van ugyanis egy lőhatár, amit ha valaki átlép, akár le is lőhetik. Persze a legtöbb esetben csak alaposan ráijesztenek, mint ahogyan egy túl merész vakációzó családra, akik nagy vidáman befurikáztak a tiltott övezetbe:

Area-51-Kids

Katt a képre a videó megnézéséhez!

A másik ok, amiért hamisnak gondolják a felvételt, a készítő személye, (Section51) aki már eddig is számos olyan ufóvideót töltött fel a YouTube csatornájára, amiről már messziről látszik, hogy manipulálták. Alighanem egy ügyes videós szakemberrel van dolgunk, aki szinte profi módon tud felvételeket vágni, montírozni és időzíteni, talán még némi 3D-s modellezői tehetségggel is meg van áldva. Mindenesetre ő az ufóvadászok feketebáránya… rontja a “szakma” hírnevét!