Majd húsz éve borzolja az ufóhívők idegeit az a felvétel, amit állítólag a titokzatos 51-es körzetből csempészett ki egy technikus 1997-ben. A filmen egy lezuhant repülő csészealj egyetlen túlélőjét, egy sebesült földönkívülit hallgatnak ki.

Akit érdekel a téma, biztosan hallott már a nevadai 51-es körzetről. Számos elmélet szerint ide szállították az 1947-ben, Roswellnél lezuhant földönkívüli űrhajó roncsait, a halott és a túlélő idegen pilótákat is. Az amerikai kormány csak 2013-ban ismerte el hivatalosan a létesítmény létezését.

A körzet mind a mai napig üzemel, és a titkosítást sem oldották fel. Ráadásul a közelmúltban újabb 85 ezer hektáros területet csatoltak hozzá, hogy még távolabb tarthassák a folyton a közelben ólálkodó kíváncsiskodókat.

Erről a szuperbiztos helyről csempészett ki az egyik technikus egy felvételt 1997 környékén, amit a régi filmszalagok digitalizálása közben talált. A filmen állítólag egy sebesült földönkívüli lény kihallgatása látható, akit Dél-Afrikában fogtak el, miután a hadsereg lelőtte a repülő csészealját.

És ezt észlelted már?  Tojás alakú repülő tárgyat fotóztak egy repülőgép ablakából

A lényt az 51-es körzetbe szállították, és kihallgatásnak vetették alá. Az üveglap mögül készült felvételen jól látszik, hogy próbál kommunikálni, majd köhögni, fuldokolni kezd, mire orvosnak tűnő emberek ugranak oda hozzá, hogy szabaddá tegyék a légutait.

A titokzatos technikus azt állította, hogy az eredeti videofelvételen hallhatóak voltak a hangok is, amit azért távolított el, hogy megvédje a filmen látható katonai személyzet személyazonosságát.

Az elképesztő filmrészlet évtizedek óta vita tárgya az ufóhívők közt. Sokan hisznek benne, hogy valódi jelenet látható rajta, mások pofátlan csalásnak titulálják. Még hollywoodi maszkmestereket és jelmezkészítőket is megkérdeztek a földönkívüli figuráról, de köztük sem született egyetértés, pedig a filmkészítés fellegvárában aztán tudják, hogy hogyan kell élethű idegen lényeket készíteni…

És ezt észlelted már?  Hatalmas álcázott UFO-t videózott az ausztrál rendőrség

Néhányan azt gondolják, hogy csak egy egyszerű bábról van szó, amit valaki a sötétből mozgat.

Bárhogy is van, minden kétkedőre legalább két olyan ember jut, aki meg van győződve a lény valódiságáról. Az elmúlt majd 20 évben azonban nem sikerült sem cáfolni, sem bizonyítani a felvétel eredetiségét. Talán soha nem is fog fény derülni a pontos igazságra…

Az idegen lény kihallgatásáról készült eredeti dokumentumfilm itt tekinthető meg. Ebben szakértők és kutatók mondják el a véleményüket: