Ki ne hallott volna Nessie-ről, a skóciai Loch Ness tó titkozatos szörnyéről. Egy 1934-es fotónak köszönhetően az egész világ lázba jött és azóta is ezrek figyelik a tó legapróbb rezdülését is, a szörnyet keresve. Most végre találtak is valamit…

A majd 100 éves szemcsés fotó mind a mai napig vitát szül a szörnyvadászok és a szkeptikusok közt. Vajon tényleg egy évmilliókkal ezelőtt kihalt Plesiosaurus tanyázik a jéghideg, 230 méter mély tóban és azt sikerült lencsevégre kapnia egy szerencsés fotósnak, vagy csak egy elszabadult gumikacsa látható a képen.

20150423loch-ness.jpg

Az évek során rengeteg film, dokumentumfilm, és könyv született a rejtélyes lénnyel kapcsolatban. Sokan próbálták bebizonyítani létezését, vagy éppen azt, hogy sosem volt ott semmi. Senkinek sem sikerült.

És ezt észlelted már?  Megtalálták a Földközi-tenger Bermuda-háromszögét

Napjaink technikája azonban már lehetővé tette, hogy egy norvégiai olajvállalat tengeralattjáró robotot küldjön a tóba, hogy alaposabban feltérképezze azt. A cél persze nem a szörny felfedezése volt… Korábban voltak már hasonló próbálkozások, de a nagy mélység miatt ez sosem sikerült maradéktalanul. Most viszont már készül az első nagy felbontású térkép.

A munka szépen haladt. A kutatóknak azonban meghűlt a vér az ereiben, amikor a szonda egyszer csak valami furcsára bukkant a tó alján.

A felvételeken egy 9,15 méter hosszú, homályos objektum bukkant fel, ami kísértetiesen hasonlított a tó híres szörnyére. – írja a Discovery News.

_89209478_nessiescan.jpg

Mindenki azonnal arra gondolt, hogy megtaláltuk a Loch Ness-i szörnyet!

Az alaposabb vizsgálat hamar kiderítette, hogy miről is van szó. Valóban a lényt találták meg… csakhogy nem az eredetit, hanem egy 1970-ben forgatott Sherlock Holmes történet kellékét. A filmben a híres detektív is a szörny után nyomozott, amiről végül kiderült, hogy egy jól álcázott tengeralattjáró volt. Ez a szerkezet maradt a tó fenekén… lehet, hogy nem véletlenül…

És ezt észlelted már?  Méteres tengeri féreg rejtőzött az akváriumi dekoráció alatt

szorny

Emellett azért más érdekességre is rábukkantak a szonár segítségével. Például egy elsüllyedt hajó maradványaira.

Annak ellenére, hogy most sem sikerült megtalálni a szörnyet, a legendája tovább él, és évről-évre rengeteg turista keresi fel a tavat, évi 76 millió dolláros forgalmat generálva a környék számára.