Furcsa kapásuk volt a thaiföldi halászoknak. Olyan lény akadt a hálójukba, amitől a hideg futkározott a hátukon. Csak bottal merték megpiszkálni a fehér színű, vadul tekergőző állatot…

Igencsak meglepődtek a Thaiföldi halászok, amikor a hálójukat behúzva egy hosszú, undorító, angolnaszerű fehér lényre bukkantak. A vízi teremtmény szájában tűhegyes fogak sorakoztak, a legmegdöbbentőbb azonban, hogy nem voltak szemei.

Fogalmuk sem volt róla, hogy mivel lehet dolguk, ilyennel még nem találkoztak. Így a videó felkerült az internetre…

A különös állat alighanem a tenger mélyebb régióiból származik, ahová már nem jut le a fény. Ezt támasztja alá a szemek hiánya és a pigmentek nélküli fehér bőr is: ezek a sötétben élő élőlények ismertetőjegyei.

Az előreálló, tűhegyes kapaszkodófogak és a 180 fokban nyitható száj pedig arról vallanak, hogy a lény, nagyobb állatok testére tapadva, a vérükön élősködve táplálkozhat.

És ezt észlelted már?  Lila fénnyel világító mélytengeri lényre bukkantak

Mélytengeri halászat közben számos esetben kerülnek bizarr, ismeretlennek tűnő élőlények a hálókba. Legutóbb például Japán partjainál fogtak egy ötméteres, rendkívül ritka, mélytengeri óriásszájú cápát.

Forrás: ripost.hu