Még a tapasztalt hajóskapitány is elámult a bizarr, pókhasú, rózsaszín lényen, ami a horogra akadt Mexikó partjainál… Lefotózták, és feltették a képeket Facebookra, hátha valaki be tudja azonosítani. Hamarosan jött is a válasz!

A Dr. Pescado nevű hajó kapitánya, Jaime Rendon rendszeresen sporthorgászokat visz ki az óceánra Mexikó partjainál. Egy alkalommal, alighogy kidobták a horgot, néhány perc elteltével már rá is harapott valami.

Amikor kihúzták, mindenki megdöbbent a furcsa, földönkívüli kinézetű lény láttán. Ilyet még egyikük sem látott. A bőre rózsaszín, a szeme zöld, és jókora, gömbszerű hasa volt.

capa2.jpg

A kapitány meg is osztotta Facebook-oldalán, a Pisces Sportfishing Fleeten a különös fogást.

Arra hamar rájöttek, hogy valamiféle cápával lehet dolguk, mert a bőre reszelős volt, a szájában három sor apró, de tűhegyes fogat találtak, és három sor kopoltyúnyílással rendelkezett. Bár a legtöbb cápafélénél ebből 5-7 sor található…

Leginkább a szeme fogott meg! Ilyen furcsa, zöld szemet még nem láttam cápánál!

– írta a kapitány.

És ezt észlelted már?  Lepkeinvázió árasztott el egy ausztrál városkát

A cápát a fotózkodás után visszaengedték a tengerbe, a róla készült képeket pedig elküldték egy cápaszakértőnek, hogy azonosítsa be.

Később megkapták a magyarázatot a szakértőtől. Egy Cephaloscyllium ventriosumot, vagy más néven a foltos macskacápák alfajának egyik példányát fogták ki, amely veszély esetén képes a gyomrába vizet pumpálni, és ezzel hatalmasra felfúni a hasát.

A szakértő elismerte, hogy ennek ellenére különleges példány akad a horogra, mert ennek a cápafélének általában foltok borítják a testét. Ez a példány viszont alighanem albínó volt.

Forrás: ripost.hu