Az amerikai törvények szerint a NASA által készített fotók közkincsnek számítanak, így bárki hozzájuk férhet az interneten keresztül. Az egyik képük miatt azonban már 15 éve szorulnak, ugyanis az amatőr ufóvadászok olyasmit találtak rajta, amit azóta sem tud megmagyarázni az űrhivatal…

A fénykép még 2001 áprilisában készült az Endeavour űrrepülőgép STS 100 jelű, 11 napos küldetése alatt. Az orbitális pályán keringő űrhajó repülése alatt egy kinyitható robotkart teszteltek, de emellett rengeteg fotót készítettek a Földről is.

Ezek közt találtak egyet az ufóvadászok, amin bizarr dolgokat fedeztek fel. A kép a mai napig elérhető a NASA adatbázisában.

NASA-2-495279.jpg

Itt ugyan még semmit sem láthatunk rajta, de mivel HD felbontású fotóról van szó, jól fel lehet nagyítani. A kép felső részén, majdnem a Föld peremén, különös, ezüstös színű gömbszerű tárgyak sorát lehet látni. Erős nagyításban még a gömbök felületén látható fény-árnyékhatást is tisztán ki lehet venni.

Űrszemétnek túl szabályos alakzat, optikai visszaverődésnek a kamera lencséjén pedig túl kicsi…

NASA-Main-654735.jpg

Úgy tűnik, mintha egy ufókonvoj haladna ismeretlen célja felé…

UFO szakértők már 2001 óta hangoztatják, hogy a NASA-nak meg kellene magyaráznia, hogy mit láthatunk a képen. Ha nem ufókat, akkor mit? A téma a mai napig rendszeresen előkerül a webes fórumokon és a közösségi oldalakon.

És ezt észlelted már?  Mindenki szeme láttára teleportált egy autó a forgalmas úton

A NASA azonban azóta sem reagált a számonkérésre. Pedig sok mindent bele tudnának magyarázni a jelenségbe… persze, csak olaj lenne a tűzre ha olyamit mondanának, amiben nem szerepel az ufó szócska…