Pár napja egy különös videó tartja lázban az ufóvadászokat világszerte, amelyen egy menekülő ufó után lőttek egy hatalmas energiasugárral a Földről. Most pedig előkerült egy felvétel, amin kísértetiesen hasonló lézersugár látható egy antarktiszi kutatóállomás felett.

Az Antarktisz és Ausztrália közt fekvő parányi Macquarie-sziget már jó ideje ad otthont egy kutatóállomásnak, ahol többek közt légköri megfigyeléseket és vizsgálatokat is végeznek.

Az állomásnak saját weblapja és webkamerája is van. Ennek 2016 április 20-i felvételein vették észre a szemfüles ufóvadászok a szokatlan jelenetet. (Alighanem valaki felhívta rá a figyelmüket…) Ezen tisztán látható egy zöld lézersugár, amit az ég felé irányítanak.

A weblapon el is magyarázzák a félreértések elkerülése érdekében, hogy miért lövöldöznek lézerrel az űrbe.

És ezt észlelted már?  Őrületes sebességgel száguldó UFO-t videóztak Colorado felett

Ez állítólag egy úgynevezett LIDAR, vagyis Atmoszférikus lézer-doppler berendezés energiasugara, amivel a légkörben lebegő aeroszol részecskékről visszaverődve különféle adatokat nyernek ki a légköri rétegek viselkedéséről, magasságáról, mozgásáról és összetételéről.

Viszont felkeltette az ufóvadászok gyanúját a különös egybeesés az ominózus ufóvideó és a kutatóállomás magyarázkodása közt. Aligha véletlen, hogy hirtelen előkerül egy magyarázat arról, hogy ki és miért lövöldöz lézerrel az űrbe a Föld egyik legelhagyatottabb helyéről.

sugar002.jpg

Az ufológusok szerint a rejtőzködő titkos szervezetek így próbálják hitelteleníteni azt a jelenetet, amikor egy menekülő ufó után lőttek a Földről egy energiasugárral.

És azt hiszik, hogy mi ezt bevesszük?

A LIDAR lézer sugara nagyon vékony, és csak a légköri részecskéken szóródik. Az űrállomásról készült felvételen viszont egy igen masszív és széles energiasugár látható, köze nincs a kettőnek egymáshoz!

És ezt észlelted már?  A földönkívülinek hitt lények valójában genetikailag módosított emberek...

sugar001.jpg

A kutatóállomás alighanem felsőbb nyomásra tette ki a magyarázkodást a weblapjára. Évek óta használják a berendezést (a világ több más pontján is), és érdekes módon eddig  a lézer használatának kommentálását nem érezték szükségesnek…

Hogy melyik verzió a valóság, mindenki döntse el maga…