Azonosítatlan repülő tárgy csapódott Kanada egyik hatalmas, befagyott tavába. A hadsereg pillanatok alatta  helyszínen volt és mindent begyűjtött. Addig még a közeli települések lakói sem hagyhatták el otthonaikat…

Különös esemény történt még 2015 februárjában a Dél-Kanada legnagyobb édesvizű taván. A hírek szerint befagyott víztükörbe ugyanis egy azonosítatlan repülő tárgy csapódott.

A kanadai hadsereg szinte pillanatok alatt a helyszínen volt, motoros szánokkal és teherautókkal, hogy begyűjtse, amit be lehet gyűjteni. Hogy mégis mit pakolhattak a teherautókra, próbálták titkolni, de a hatalmas, kör alakú lék a befagyott tavon valami nagyon különös dologról tanúskodott.

winniepeg-fuo2.jpg

Még a közeli kisebb településekre is katonák érkeztek, és megtiltották a helyikenek, hogy elhagyják otthonaikat, amíg az akció tartott.

A pletykák szerint egy ufó hajtott végre kényszerleszállást a befagyott Winnipeg tavon. A katonaság jókora tilott zónát jelölt ki a becsapódás környékén, és mindenkit eltávolítottak a közelből. Néhány ember azonban mégis a körön belül rekedt, de nem ijedtek meg, inkább úgy döntöttek, hogy megnézik, mi ez a nagy felhajtás.

És ezt észlelted már?  Ragyogó fényű UFO-t fedeztek fel a mexikói vulkán élő webkameráján

Többek állítása szerint egy jókora korong alakú gép lebegett a vízben a beszakadt tavon, amit le is fényképeztek. Persze a felvételeket nem sikerült közzé tennie senkinek, mert a katonaság blokkolta a civil műholdas-, és mobilhálzatokat. Mikor a szemtanúk elindultak volna hazafelé, észrevették őket. A mobiljaikat és a fényképezőgépeket elkobozták. 

winnipeg-ufo-1.jpg

Néhány fotó azért átcsúszott az ellenőrzésen.

A hivatalos közleményben vészhelyzeti gyakorlatról beszéltek, de míg a hadgyakorlat verzióját szinte senki sem fogadja el, addig az ufó kényszerleszállást már sokkal valószínűbbnek tartják a környbeliek, de még az ufóvadászok is. Egy másik elmélet szerint a légierő egyik kísérleti gépe zuhant bele a jeges tóba. Mindkét esetben indokoltnak mondhtó a hadsereg erős izgalmi állapota és a kemény védelmi intézkedések.

Számos cikk, elmélkedés és magyarázat született azóta a különös esetről. Az amerikai és kanadai médiában már azzal is megpróbálkoztak, hogy úgynevezett internetes hoax-nak (beugratás, álhír, hírlapi kacsa) állítsák be a dolgot. Az ufóvadászok szerint ez azonban csak a hadsereg próbálkozása, hogy elkenjék, nevetségessé tegyék az ügyet, így terelve el a figyelmet a földönkívüli járműről. Arról a járműről, amiről végül nem látott senki egyetlen hiteles felvételt sem…

És ezt észlelted már?  Száguldó autóból, vörös fényű UFO-t videóztak Belorusziában

Az igazság még mindig odaát van…