Lassan negyedszázada, hogy a Magellán űrszonda feltérképezte a Vénusz felszínének 98 százalékát, mégis csak most került az ufóvadászok figyelmének középpontjába. Egy lelkes amatőr különös struktúrákat fedezett fel a nyilvános térképen, amelyekről 3D-s modelleket is generált, így szinte élőben láthatjuk milyenek is a furcsa anomáliák…

A NASA Magellan űrszondája 1990-től 1994-ig gyűjtött adatokat a Vénuszról, a naprendszerünk második bolygójáról. Mintegy 15 ezerszer kerülte meg a planétát, és felszínének 98%-át térképezte fel radar segítségével, 95%-ról pedig gravitációs térképet készített.

A Vénusz az űrből

A küldetés lejárta után földi utasításra csökkenteni kezdte pályamagasságát, majd belemerült a Vénusz légkörébe. Október 12-én szakadt meg a kapcsolat a szondával. Feltehetően elégett a sűrű légkörben.

413903main_r_magellan_full

Egy lelkes ufóvadász nem csak, hogy furcsa objektumokat fedezett fel a már évtizedek óta rendelkezésünkre álló Vénusz térkép alaposabb vizsgálgatása alatt, de egy 3D-s szoftver segítségével, térben is legenerálta az adott objektumok képét. Így szinte élőben is láthatjuk, a különös, építményszerű struktúrákat.

És ezt észlelted már?  Különös alakú, mintás UFO lebegett Las Vegas felett

Ufológus szakértők szerint ezek a dolgok a Vénuszon élt, vagy élő lények hatalmas bázisai lehetnek.

Az 1950-es évek végén még maga Eisenhower elnök is találkozott egyikükkel, aki Val Valiant Thor-nak nevezte magát. A férfi különös hatással volt mindenkire, aki a közelébe ment. Rögtön barátságosan kezdtek viselkedni vele. Állítása szerint a Vénusz lakói, akik kísértetiesen hasonlítanak a földi emberekre, folyamatosan jönnek-mennek a két bolygó közt. Látogatása alatt is (1959-ben) 77-en tartózkodtak éppen a Földön, hogy megfigyeljék, tanulmányozzák az emberek világát. Állításai szerint a vénusziak főként a felszín alatti városokban élnek. Azóta sem derült ki, hogy tényleg egy vénuszi lény volt-e, vagy csak egy különös paranormális képességekkel megáldott földi szélhámos…

Val Valiant Thor az állítólagos vénuszlakó, jobbra...

Val Valiant Thor az állítólagos vénuszlakó, jobbra…

Az ufológusoknak az a véleménye a felszíni építmények a korábbi bázisvárosok, vagy azok a romjai lehetnek, hiszen a felszín alkalmatlan bármilyen élő organizmus számára.

És ezt észlelted már?  Ufó tűnt fel az ISS űrállomás élő közvetítésén?

venusz

A Vénusz online térképén te is megkeresheted a furcsa objektumokat: http://webgis2.wr.usgs.gov/Venus_Global_GIS/

A Vénusz Föld-típusú bolygónak számít, néha a Föld testvérbolygójának is hívják, mivel a két bolygónak hasonló a mérete, a gravitációs ereje és a tömege. Kénsav tartalmú felhőréteg takarják a felszínt. A kőzetbolygók közül a Vénusznak van a legsűrűbb légköre, amelyet főleg szén-dioxid alkot. A légköri nyomás a földinek 92-szerese. Olyan meleg van rajta, hogy az egyes feltételezések szerint a felszínen valaha létezett, a földihez hasonló óceánok régen elpárologtak. Így nem csoda, hogy a vénuszi bázisok a mélyben vannak.

Bármit is fedezett fel a figyelmes kutató, ősi romokat, vagy csak furcsa sziklaképződményeket, esetleg pixelhibákat, a történet bizony nagyon érdekes. Korábban már mások fantáziáját is beindította a titokzatos bolygó.

terraforming15_18

Többek közt eljátszottak azzal a gondolattal is, mi lenne, ha terraformálnák a Vénuszt, és vízzel árasztanák el, így alkalmas lehetene arra, hogy földi kolóniák telepedhessenek meg rajta. Persze egy ilyen projekt több száz, vagy több ezer évig is eltartana, így az ötlet csak fikció maradt…

És ezt észlelted már?  Újabb földönkívüli anyahajó szondázza a Napunkat

Forrás: ufosightingsdaily.com