Pár napja került fel a YouTube-ra, az az orosz nyelvű videó, amin egy fénylő ufó igen látványos módon tűnik el egy finn város felett.

Az állítólagos finn ufóészlelés igen mozifilmesre sikeredett. Először csak egy vörösen pulzáló fény látható a város felett a felhős égbolton. Egy darabig tétován ide-oda lebeg, majd egy igen látványos fényjelenség közepette, ami egy pillanatra az egész éjszakai eget bevilágította, egyszerűen felszívódik.

Ufológusok szerint éppen egy térváltás pillanatainak lehettünk szemtanúi, ami hatalmas energia felhasználással járhatott. A Földön tartózkodó több idegen faj közül, néhány rendelkezik ezzel a technológiával, így szinte pillanatok alatt képesek akár fényéveket is utazni a térben. Lehet, hogy éppen haza indult egyikük. Ilyesmit eddig legfeljebb mozifilmekben láthattunk…

És ezt észlelted már?  Döbbenetes fotók a Marsról: Tényleg egy lezuhant idegen űrhajóra bukkantak?

Ennek ellenére az interneten a videóval kapcsolatban többen kétkedésüket fejezték ki még az ufóhívők közül is. Ugyanis Finnországból jelentik a legkevesebb ufóészlelést a világon. Ráadásul ezúttal egy olyan látványos videót készített valaki, amire mindenki csak irigykedik…

A videót, az elején látható orosz nyelvű térképfelirat is gyanússá teszi. Miért nem finn, vagy angol térképet használtak, amit szinte minden finn jól beszél? Talán mert a videót egy tréfás kedvű hoax-gyáros orosz készítette?

Amíg nem derül ki az ellenkezője, tekintsünk ufóészlelésként a videóra… persze némi kétkedéssel…