Még 2015 decemberében készült az a videó Dél-Amerikában, amitől még az ufóvadászok közt is háború tört ki. Sokan csak hamisítványnak tartották, de előkerült egy másik felvétel is ugyanarról az ufókonvojról!

A santiagói ufóinvázióról még tavaly decemberben készült egy hátborzongató videó. Teljesen véletlenül vették észre fiatalok, miközben egymást videózták. Egyikük éppen kinézett az ablakon, amikor a távolban, az alkonyi égbolton számos, négy-négy fénypontból álló repülő tárgy bukkant fel.

Az ufológusok is tátott szájjal nézték meg az internetre felkerülő felvételt, hatalmas ufóinvázióról kezdtek beszélni... aztán hamar elveszítették az érdeklődésüket. Sokan azzal vádolták a fiatalokat, többek közt egy chilei napilap is, hogy egy videószerkesztő szoftverrel manipulálták a felvételt, ráadásul egy ennyire látványos ufókonvojt másoknak is észre kellett volna vennie, és lefotózni, vagy videózni.

És ezt észlelted már?  Idegen lényt filmeztek Kaliforniában? Igaz, vagy óriási átverés?

Csakhogy nemrégiben jelentkezett egy másik szemtanú is, és ő is közzétette a maga videóját, a chilei város egy teljesen más pontjáról. Az ő felvétele nem homályosodik el, nem remegett annyira a keze, mint az izgatottan nyüzsgő fiataloké.

A szkeptikusok persze erre azzal álltak elő, hogy katonai repülőgépek és helikopterek igyekeztek valahová… Ráadásul a négyes fénypontokból álló alakzatoknál szabályos felvillanásokat is észre lehet venni, amik a repülőgépek helyzetjelző fényeire hasonlítanak. A négy fénypont pedig nagy csapatszállító repülőgépek reflektoraira hajaz… A második videón még a gépek hangját is hallani lehet. Ezúttal talán inkább a hitetlenkedőknek lehet igazuk…