Még 2015 decemberében készült az a videó Dél-Amerikában, amitől még az ufóvadászok közt is háború tört ki. Sokan csak hamisítványnak tartották, de előkerült egy másik felvétel is ugyanarról az ufókonvojról!

A santiagói ufóinvázióról még tavaly decemberben készült egy hátborzongató videó. Teljesen véletlenül vették észre fiatalok, miközben egymást videózták. Egyikük éppen kinézett az ablakon, amikor a távolban, az alkonyi égbolton számos, négy-négy fénypontból álló repülő tárgy bukkant fel.

Az ufológusok is tátott szájjal nézték meg az internetre felkerülő felvételt, hatalmas ufóinvázióról kezdtek beszélni... aztán hamar elveszítették az érdeklődésüket. Sokan azzal vádolták a fiatalokat, többek közt egy chilei napilap is, hogy egy videószerkesztő szoftverrel manipulálták a felvételt, ráadásul egy ennyire látványos ufókonvojt másoknak is észre kellett volna vennie, és lefotózni, vagy videózni.

És ezt észlelted már?  Alkoholban tartósított mutánst postáztak a szörnycirkusznak

Csakhogy nemrégiben jelentkezett egy másik szemtanú is, és ő is közzétette a maga videóját, a chilei város egy teljesen más pontjáról. Az ő felvétele nem homályosodik el, nem remegett annyira a keze, mint az izgatottan nyüzsgő fiataloké.

A szkeptikusok persze erre azzal álltak elő, hogy katonai repülőgépek és helikopterek igyekeztek valahová… Ráadásul a négyes fénypontokból álló alakzatoknál szabályos felvillanásokat is észre lehet venni, amik a repülőgépek helyzetjelző fényeire hasonlítanak. A négy fénypont pedig nagy csapatszállító repülőgépek reflektoraira hajaz… A második videón még a gépek hangját is hallani lehet. Ezúttal talán inkább a hitetlenkedőknek lehet igazuk…