Egy amatőr operatőr csak a vihart akarta videózni az új kamerájával, hogy elkapjon pár látványos villámot, de olyasmi is a felvételre került, amire nem számított. Később, amikor megnézte a felvételt, a hideg futkosott a hátán…

A videót Los Angelesben készítették, egy kiadósnak ígérkező vihar alkalmával. Az operatőr csak pár látványos villámot akart megörökíteni, de valami mást is sikerült. A villámok fényénél ugyanis valami olyasmit látott, amiről legfeljebb csak a mesékben hallani.

A felhők közt cikázó villámok egy kínai sárkánykígyókhoz hasonló forma alakját világították meg. Sárkányok számos kultúra mítoszaiban, meséiben szerepelnek, gondoljunk csak a jól ismert történetre Szent Györggyel és a sárkánnyal, vagy a görögök Püthonjára, a hatalmas sárkánykígyóra, ami a nyílást őrizte, ahol a jóslatok feltörtek a föld mélyéből… De a kínaiak sem panaszkodhatnak, hiszen az ő mitológiájuk és folklórjuk is bővelkedik sárkányokban. Náluk azonban általában inkább kígyószerű testtel rendelkeznek ezek a mesebeli lények. Az európai sárkányokkal ellentétben ott csak a legöregebb példányoknak nő szárnyuk.

A felhők közt látható kanyargó árnykép leginkább a kínaiak égi sárkányára emlékeztet, ami a legendák szerint az esőkért és a szelekért felelős. Így nem is csoda, hogy egy vihar kellős közepén tűnt fel.

Persze könnyen lehet, hogy csak egy különös felhőforma volt, de hát így keletkeznek a hátborzongató történetek. Valaki lát valamit, ami hasonlít valamire, a többit meg már hozzáteszik a mesélők…