Sokan azt hitték, valami ismeretlen idegen jármű rejtőzik a felhők közt, mások csodás bibliai jelenésnek vélték azt a különös fényjelenséget, ami az egyik orosz város felett volt megfigyelhető a felhőkön túl. Nézd meg a videót, és döntsd el te magad, mi lehetett!

A különös égi tüneményt Oroszországban, a Moszkva régióban lévő Zvenigorod felett kapták lencsevégre, 2016. július 4-én. Eddig csak fotók készültek a hasonló furcsa fényjátékokról, de manapság, amikor szinte mindenkinek van kamerás mobilja, már videók is.

Egy helyi lakos készítette a felvételt. Elmondása szerint sok vallásos ismerőse, főleg az idősebbek egyből keresztet vetettek és imádkozni kezdtek, amikor meglátták az ugráló fényívet a felhők felett.

Azt hiszem, angyaloknak gondolták a fényjátékot, de ők még az internetet sem ismerik.

Persze nincs itt semmi természetfeletti! Az ugráló fényívnek van tudományos magyarázata. Egyfajta naphalo jelenség, vagy népiesebb nevén napkutya. Ennek is a ritkább változata. Csak különleges légköri viszonyok együttállásakor figyelhető meg, amikor a nap fénye megtörik a légkörben szállingózó jégkristályokon. 

És ezt észlelted már?  Ezt benézte a NASA: Világvégét okozhatnak a most felfedezett aszteroidák

Igaz, ritka légköri anomália, de érdekes módon manapság egyre többször észlelik a világ számos táján. Ennek oka valószínűleg a légszennyezettségben keresendő…