Vírusként terjedt el az interneten annak a felfedezésnek a híre, mely szerint ősi, emberi koponyákra bukkant egy régészcsapat az Antarktiszon. Vajon igaz a hír, vagy csak egy hatalmas hírlapi kacsa?

A felfedezés nem csak azért észbontó, mert az írott történelem szerint csak 1820-ban tette ember a lábát a hatodik kontinensre, hanem azért is, mert a három koponya közül az egyik torzított, vagy megnyúlt agykoponyával rendelkezik.

A hírek szerint, Damian Waters és csapata tárta fel a maradványokat az Antarktisz La Paille régiójában. Waters, állítólag a New-York-i Smithsonian Intézet munkatársa, a felfedezést pedig még 2014-ben tette.

“Minden alkalommal, amikor felébredek, meg kell csípnem magam, hogy nem álmodom. Ezek a leletek újraértelmezhetik az egész emberiség történetét.”

Hasonló hosszúkás koponyákat már a világ számos pontján találtak, de a legismertebb lelőhely ezek közül a perui Paracas félsziget környéke, ahol Julio Tello, perui archeológus még 1928-ban egy hatalmas temetőt talált, telis-tele a valaha feltárt leghatalmasabb, nyújtott koponyákkal. Ezek Paracas koponyákként váltak ismertté. Tello összesen 300 koponyát talált, amelyekről úgy gondolják, hogy körülbelül 3000 évesek. 

És ezt észlelted már?  Meglepő sziklarajzokra bukkantak Machu Picchuban!

antarktisz napi ufo

Az Antarktiszon fellelt nyújtott koponya bizonyíték lehet arra, hogy volt egy olyan civilizáció is, amely az Antarktiszon alakult ki, és kapcsolatot hozott létre szinte az egész világgal. Ugyanis nem csak Peruban, de Ázsiában, Afrikában és Európa területén is bukkantak ősi nyújtott koponyákra a sírokban. Igaz, ezek nagyrésze mesterségesen deformált fejforma volt, amivel alighanem, az adott kultúrát meglátogató, nyújtott fejű idegeneket akarták leutánozni.

A hír maga és az elmélet is hatalmas vitát gerjesztett az összeesküvés-elméletek kedvelői között. Egyesek szerint csak egy kínai hírlapi kacsáról van szó.

Sceptical honlap (www.skeptophilia.blogspot.co.uk) megpróbált utánajárni a hír valóságtartalmának. Már maga a felfedező személye is gyanús volt a számukra. Kutatásuk közben nem találtak Damian Waters nevű régészt a Smithsonian Intézet munkatársai közt. Bár a tény, hogy régészek kutattak a hatodik kontinensen, köztudott, de ők csak dinoszaurusz maradványokat találtak.

És ezt észlelted már?  Szenzációs lelet: Mumifikálódott földönkívülit találtak egy perui barlangban!

Kiderült még, hogy egyik térképen sem szerepel La Paille (Franciául szalmát jelent.) nevezetű terület az Antarktiszon. Ráadásul a szenzációs leletről egyetlen fotót sem látott senki. A megjelent cikkekben általában az egyik paracas-i koponyát mutogatják…

paracas koponya napi ufo

Sokan csalásnak és szenzációhajhászásnak gondolják a hírt. Ennek ellenére igen nagy népszerűségnek örvend maga az elmélet, amely a hír nyomán született.

A tudósok ugyan nem zárják ki, hogy létezhetett egy elfeledett kultúra a hatodik kontinensen, de ennek alátámasztására eddig még semmiféle bizonyíték nem került elő hivatalosan. A hasonló hírek is csak az ufókkal és egyéb hihetetlen dolgokkal foglalkozó hírportálokon jelentek meg. Amíg pedig nincs kézzelfogható nyom erről, addig úgy kell tekinteni, hogy az Antarktiszon sohasem éltek emberek…

Forrás: express.co.uk