A napokban állt pályára a Juno űrszonda a Jupiter körül. Bennfentes források szerint rögtön érdekes videóval kezdte a szolgálatot, amelynek tartalma annyira megdöbbentette a NASA szakembereit, hogy inkább titokban tartották volna… de természetesen kiszivárgott!

2011. augusztus 5-én indították útjára a Juno űrszondát, hogy tanulmányozza a Jupitert, meghatározza a bolygó atmoszférájának víztartalmát, feltérképezze a felhőmozgást, vizsgálja a mágneses mezőt és megfigyelje a különös sarki fényeket.

Thumb.jpg

A földnél több mint tízszer nagyobb gázóriás tömege 2,5-szer akkora, mint a Naprendszer többi bolygójáé összesen, és alig 10 óra alatt fordul meg tengelye körül. Ezáltal minden közelébe kerülő tárgyat: port, sziklákat, elektronokat, sőt még üstökösöket is parittyaként szór szét a környezetében, megközelítése ezért kockázatos.

juno jupiter napi ufo

2016. július 6-án végül pályára állt a Juno űrszonda, és sikeresen megkezdte keringését a Jupiter körül. Ezek után vírusként kezdett terjedni egy videó az interneten, amelyről az a hír járja, hogy a NASA-tól szivárgott ki, és a szonda legelső felvételeit tartalmazza…

Állítólag, ahogy az első képek megérkeztek, mindenki ledöbbent az irányítóközpontban.

Az űrszonda ugyanis egy titokzatos idegen szondát észlelt a Nagy Vörös Folt néven emlegetett légköri képződmény felett repülni..

Az egyik lelkes munkatárs ki is szivárogtatta a titkosnak minősített felvételt…

Úgy tűnik, nem voltunk elég gyorsak, és valaki már pályára állított egy szondát a gázóriás körül… de az is megeshet, hogy csak egy elképesztően ügyes trükkfelvétellel leptek meg minket a kamuvideó- gyártó multimédiás szakemberek. Javukra szól, hogy alaposan felkészültek a nagy napra!