Világunk tele van titokzatos, ősi építményekkel, amelyek eredete az írott történelem előtti idők, ködös messzeségébe nyúlik. Kutatók nemrégiben újabb rejtélyes, emberalkotta kőszerkezetekre bukkantak, ezúttal Alaszkában… Vajon tényleg piramisok, vagy csak bődületes nagy átveréssel van dolgunk?

Ki ne ismerné az egyiptomiak, vagy a maják elképesztő piramisait. Vagy ki ne hallott volna a boszniai, kínai, vagy a mostanában felfedezett kazahsztáni piramisról. Mindegyik nép a régmúltban emelte a különös építményeit, amelyeknek évszázadok, de még évezredek múltán is csodájára járnak az emberek.

egyiptomi piramis

Őseink valamiért különös késztetést éreztek arra, hogy ilyen monumentális szerkezeteket építsenek, nagyhatalmú vezetőik sírjaként, vagy egyéb titokzatos célokból.

mja piramis

Manapság is kerülnek elő ilyen hatalmas kőépítmények a világ minden táján. Gondoljunk csak a mostanába oly népszerű szatellit-régészetre, ahol műholdas fotók segítségével kutatják a földről nem észrevehető nyomokat.

És ezt észlelted már?  Földönkívüli bázist rejthet Mexikó legnagyobb működő vulkánja - videó

boszniai piramis

Az utóbbi évtizedekben Alaszkában komolyan olvadásnak inult a vastag jégtakaró. Egy csoport kutató pedig ezáltal meghökkentő feldedezést tett a közelmúltban.

Állításuk szerint a világ legöregebb piramisait találták meg a jégből kiolvadva Alaszkában.

Alaska

Eddig a vastag hó-, és jégréteg alatt csak hétköznapi hegynek tűntek, de most, hogy leolvadt róluk a fagyott réteg, tisztán látszik, hogy aligha természetes eredetűek. Szinte megszólalásig hasonlítanak az egyiptomi piramisokra.

Jelenleg csak a piramisok felső része látszik ki a talajból… az építmének nagyobb része alighanem a talajszint alatt folytatódik….

A körzet egyébként az úgynevezett alaszkai Berumda-háromszögben található, ahol állítólag igen sokan eltűntek az utóbbi évtizdekben…

Alaska-Pyramid-2

A közelmúltban is számos hasonló építményről röppent fel hír a világhálón. Felfedezni véltek piramisokat az óceánok mélyén, az a Antarktisz jégpáncélja alatt, de még a Holdon és a Marson is…

A tudományos világ azonban egyelőre csak a nemrégiben, Kazahsztán pusztaságában fellelt, lépcsős piramis maradványait ismerte el hivatalosan…

A kanadai piramisokról szóló hírt sokan csak internetes hoax-nak, vagyis hírlapi kacsának vélik, hiszen ha tényleg találtak volna valami olyasmit, amit állítanak, már régen régészek ezrei túrnák Alaszka fagyos földjét…

És ezt észlelted már?  Titokzatos város képe jelent meg az égen Kínában

Forrás: disclose.tvhelenastales.weebly.com