A Földön eddig már 32 olyan fejlett birodalom létezett, amelyek idővel letűntek vagy akár teljesen eltűntek. Mi lehetünk a következők…

A NASA egyik legújabb tanulmánya arról árulkodik, hogy pontosan azokat a hibákat követjük el mi is, mint az elődeink. Ez annyit jelent, hogy valószínűleg a mostani nyugati világ is úgy fog eltűnni a Föld felszínéről, ahogyan korábban több másik fejlett birodalom is. Példaként elég, ha megnézzük a 18. század Franciaországát, Mezopotámiát vagy a Szovjetuniót.

mezopotamia

Az általános hiba a tanulmány szerint, hogy az országok, birodalmak a jóléti intézkedések helyett háborúkra költötték a legtöbb pénzt. Miközben egy bizonyos réteg nagyon jól élt, addig a népesség nagy része szegénységbe volt taszítva, ami a legtöbb esetben polgárháborúhoz vezetett. A NASA szerint az emberiség nem tanult a hibáiból, így ugyanebbe a hibába fogunk esni hamarosan, de ekkor már nem egy ország vagy birodalom indul hanyatlásnak, hanem az egész nyugati társadalom.

És ezt észlelted már?  Ősi emberi koponyákat találtak az Antarktiszon! Igaz, vagy átverés?

apocalypse1

Az amerikai intézet úgy véli, csak abban az esetben lehetne elkerülhető az összeomlás, ha villámgyors politikai változások következnének be. A ma élő emberek legnagyobb problémája a fedezet nélküli költekezés, a nyersanyagok kifosztása és az adósságok.

A NASA hangsúlyozza, hogy nem világvégére kell készülni, egyszerűen csak egy újrakezdésről van szó.

Forrás: ripost.hu