A közelmúltban lecsapott Matthew hurrikán pusztítását nem kell bemutatnunk, mindenhol láthattuk a rombadőlt házakat, a nincstelenné vált embereket, és hallhattunk a rengeteg halálos áldozatról. Azonban előkerült egy műholdas radarkép, amitől még azoknak is a hideg futkározik a hátán, akiket ez az egész nem érdekel…

Az utóbbi idők leghalálosabb időjárási jelensége volt a Matthew hurrikán. Letarolta Haitit, Kalifornia egy részét és Dél-Karolinát is. A halottak száma már ezer fölé kúszott, és legalább másfél millóan szorulnak segítségre, mert mindenük odalett.

A Saffir-Simpson ötfokú hurrikánskálán 4-es erősségű Matthew, október 4-én érte el Haiti partjait, központjában óránkénti 230 kilométeres sebességű széllel.

A meteorológusok, akik folyamatosan figyelték a műholdas radarképeket a vihar mozgását követve, megdöbbentek, amikor azt vették észre, hogy hátborzongató formát kezd ölteni karibi szigetvilág felett, a legnagyobb pusztítás közepette… A hurrikán képe egy halálfejre hasonlított.

És ezt észlelted már?  Lefagyasztatta agyát a kínai sci-fi írónő

Megmutatta az igazi arcát a halálos hurrikán!

Sokan ezt látva azt gondolták, hogy valamilyen természetfeletti jelenség is közrejátszhatott a halálos vihar kialakulásában, hiszen ilyen formát még véletlenül sem vesz fel egy radarkép… Persze sok mindent bele lehet látni egy meteorológiai felvételbe, pláne ha még ki is színezik.

Mások halálfej helyett inkább egy gorilla vonásait vélték felfedezni, de volt aki még Donald trumpot is látta a felvételen…

Félretéve a találgatásokat, elég hátborzongató a felvételen a vihar formája… Ez a fotó pedig még sokáig emblematikusan fogja jelképezni a halálos hurrikánt és annak pusztítását.