Rengeteg furcsa dolgot láthattunk már a Nemzetközi űrállomás kamerái által közvetített, élőben nézhető steam videókon. Ezeket a NASA mindíg meg tudta magyarázni valahogy… eddig!

Legtöbbször azzal álltak elő, hogy a felvételeken űrszemét, az űrállomásról leváló jégdarabok, vagy a kamerát védő üveglapon visszatükröződő beltéri fények, esetleg a kamera lencséinek reflexiói hozták létre az ufóknak hitt fényes foltokat. Persze ez csak olaj volt a tűzre. Az UFO-hívők egy percig sem dőltek be a szerintük hamis információknak… Már csak azért sem, mert számos alkalommal, amikor valami különös dolog jelent meg a közvetítés alatt, azt váratlanul megszakították, és csak a kék képernyőt bámulhatták.

Természetesen erre is megvolt a válasz. Légköri zavarok, napszél-tevékenység, vagy elektormágneses zavarok miatt időnként elmegy a jel, így a közvetítés is megszakad. Csak az volt a feltűnő, hogy ekkor mindíg akadt valami érdekes a kamerák előtt… Az UFO-vadászok már rutinból felveszik a közvetítést, így ha a felvétel nem is kerül ki az ISS weboldalának archívumába, akkor sem maradnak le semmiről.

És ezt észlelted már?  Reptilián lényt fedeztek fel a Spirit marsjáró egyik fotóján...

Így volt ez 2016 október 20-án is… A jól ismert elmosódott, imbolygó fényfoltok helyett, most egy szemmel láthatóan mesterséges tárgy szállt az űrállomás közelében. Ekkora űrszemét aligha keresztezheti az ISS pályáját, hiszen az veszélyeztetné a több millió dolláros űreszköz épségét. Erre azért figyelnek a NASA-nál. Jégdarab sem lehetett, mert ahhoz túl szabályos. Visszatükröződés pedig végképp szóba sem jöhet, mert ugyan miféle szerkezet tükröződhetne vissza, ha nincs ott semmi?

Ez bizony egy szemmel láthatóan mesteréges tárgy. Jól látszik, amint a nap fénye lassan megvilágítja az egyik kiálló alkatrészét… az árnyékban lévő másik oldalán pedig mintha éppen a hajtómű kapcsolna be, egy kerek fény jelenik meg. Itt szakadt meg a közvetítés…

És ezt észlelted már?  Rejélyes zöld fényeket észleltek a világ több pontján is!

Vajon mi lehetett?

Földönkívüli űreszköz? Titkos földi űrhajó, amely valamilyen rejtélyes küldetést teljesített, esetleg valamit az űrállomásra szállított?

Korábban is felfigyeltek már a szemfüles UFO-vadászok hasonlóan gyanús jelenetekre… az egyik ezek közül pont olyan volt, mintha az űrállomásról egy rakétát lőttek volna ki. Pedig a nemzetközi egyezmények értelmében nem lehetnek fegyverek rajta… De ugyan ki ellenőrizhetné?

Azt sem igazán tudja ellenőrizni senki, hogy miféle űrhajók dokkolnak az űrállomáshoz. Az ilyen információkat bizony csakis néhány beavatott ismerheti…

closeupblackknight

Felvetődött még, hogy a videón látható rejtélyes objektum, nem más, mint a Fekete Lovag (Black Knight Satellite) elnevezésű titokzatos műhold, ami állítólag már 13 ezer éve kering a Föld körül. A kiálló alkatrészek alapján akár még ez is elképzelhető. Hiszen nehezen hihető, hogy valami 13 ezer éve kering a Föld körül és az utóbbi 50 évben fellőtt több száz műhold és űrsikló közül egyik sem vizsgálta meg közelebbről… Vajon miféle titkokat rejteget a NASA?