Újabb eltévedt meteorit találta el a Földet, de szerencsére nem lakott területre, hanem az oroszországi Bajkál-tóba zuhant. Egyre több az előre nem jelzett becsapódás!

Egyre több észelelés számol be világszerte a légkörben elégő meteoritokról. Legutóbb október 25-én Oroszország felett lépett a Föld légkörébe egy újabb kozmikus test, szerencsére nem lakott terület felett.

Több, az Irkutszkba vezető autópályán haladó autó fedélzeti kamerája is felvette a hátborzongató jelenetet. A váratlan égi látogató zölden lángolva szágudott végig az égbolton, majd egy robbanás kíséretében eltűnt a Dél-szibériai Bajkál-tó felett az éjszakában.

A robbanás után a törmelék minden bizonnyal a tóba csapódott, de hogy a maradványokat valaha is megtalálják, annak igen kicsi az esélye, lévén, hogy a Bajkál a Föld legmélyebb tava. 1640 méter mélységben kellene átfésülni a fenekét.

És ezt észlelted már?  Ma este egy óriási aszteroida száguld el a Föld mellett (Frissítve)

Mivel a tó igen gazdag élővilággal rendelkezik, könnyen lehet, hogy néhány halászt alaposan meglephetett az űrből érkezett csomag…

Szakértők szerint aggasztó, hogy az utóbbi időben egyre több kósza, előre nem jelzett meteorit ér el a Föld felszínéig. Évi 2-4 nagyobb, és vagy tucatnyi kisebb űrkőzet érkezik meglepetésszerűen. Mivel a csillagászok nagyjából a Föld körüli űr mintegy 2%-át képesek csak szemmel tartani, kicsi az esély arra, hogy például egy végeztes meteorrjat időben észrevegyenek. Nem mintha bárki bármit is képes lenne tenni, ha felfedeznék…

2002-ben hét meteorit csapódott a Bajkál-tó partján fekvő Irkutszk városától északra mintegy 1100 kilométerre, a Vitim-folyótól nem messze.

meteor

2013 februárjában Cseljabinszk felett robbant fel egy 17 méteres, 10 ezer tonnás meteorit a légkörben. Ugyan lakatlan terület felett történt a robbanás, de a közeli városokban, falvakban így is hatalamas károk keletkeztek. A légköri robbanás akkora lökéshullámot keltett, ami a földkéregben a Richter-skála szerinti 2,7-es rengést okozott. A több mint ezer sérült zömét is a lökéshullám miatt kitörő ablakok szilánkjai sebezték meg.

És ezt észlelted már?  Egy farmer megtalálta a Brazíliában lezuhant rejtélyes tárgy maradványait

2014 novemberében is hasonlóan hátborzongató látványban volt részük az oroszoknak, Jekatyeniburg közelében. A felhők miatt nem látszott a tűzcsóva, csak a földöntúli fényt észlelték.

És ezek csak az orosz esetek voltak… Reméljük nem lesz igazuk az állandóan világvégét károgó vészmadaraknak…