Ki ne hallott volna a perui Nazca-vonalakról, amelyek Erik Von Dänikennek köszönhetően lettek igazán közismertek… A napokban hasonló alakzatokat fedezett fel egy csillagász a Hold felszínén is…

Ki tudja, hány ezer év óta óta láthatóak Peru egyik zord sivatagában a titkozatos Nazca-vonalak, amelyek a világ legnagyobb grafikai alkotásai. Körülbelül 520 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el az Andok és a Csendes óceán között.

Már a XVI-XVII. századi spanyol felfedezők is említették, de az 1920-as évekig jórészt ismeretlen maradt, míg Julio Tello, a perui régészet atyja le nem írta formáikat. Az alakzatokat 1941-ig nem vették tüzetesebb vizsgálat alá.

nazca-lines1

Az amatőr régész és kutató, Erik Von Däniken írásai szerint a vonalak az ősi földönkívüliek leszállópályái, illetve navigációs jelei lehetnek, hiszen csak nagy magasságból lehet teljes egészében látni őket. A földfelszínről csak félrekapart kavicsoknak és ösvényeknek tűnnek.

És ezt észlelted már?  Rejtélyes ufó hagyta el a Föld légkörét!

Egy amatőr csillagász, aki teleszkópjával a Holdról készít megdöbbentően részletes videókat innen, a Földről, nemrégiben hasonló hatalmas és szimmetrikus geometriai formákat fedezett fel a Hold felszínén is.

Az egyenes vonalak több mint 50 kilométer hosszúak, és kísértetiesen hasonlítanak a Nazca-vonalak egyes ábráira.

Még ha semmi közük a földi ábrákhoz, és csak véletlen egybeesés a hasonlóság, akkor is különös, hogy ilyen szabályos formák találhatóak a Holdon. 

További érdekes, a Holdról szóló cikkeket itt olvashatsz!