Úgy tűnik, hogy nem is olyan légbőlkapottak az olyan sci-fi filmek, amelyek arról szólnak, hogy az emberiség a rozzant Földről, egy másik életre alkalmas bolygóra indul, hogy új életet kezdjen. Stephen Hawking szerint nem ezer évünk van addig, hanem legfeljebb száz!

A világ egyik legokosabb koponyájának kikiáltott 75 éves elméleti fizikus elég kendőzetlenül fogalmaz a témában. Nemrég a a Starmus fesztiválon szólalt fel, ahol a művészeteket és a tudományt ünnepelték. Elmondta, hogy a Föld a közeljövőben már nem lesz képes eltartani ekkora embertömeget, az élhető helyek lassan el fognak fogyni, a bolygó erőforrásai pedig kimerülhetnek.

Hawking hisz abban, hogy az emberiség egyetlen esélye, hogy túlélje az elkövetkezendő századokat, ha életre alkalmas bolygók után kutat és kidolgozza az odautazáshoz szükséges technológiát.

És ezt észlelted már?  A Föld légkörébe lépő UFO-kat fotóztak egy repülőről

stephen-hawking-2-c0a262e3c0

“Át kell törnünk a tudomány korlátait. Mindent meg kell tenni azért, hogy egy szűk évszázadon belül kijussunk a Naprendszerből, és le tudjunk telepedni más bolygókon, mert, ha itt ragadunk, akkor halálra vagyunk ítélve.” – mondta. A lehetséges végzetes okok közt megemlítette egy óriási aszteroida becsapódását, világjárványokat, az elszabadult mesterséges intelligenciát és a globális felmelegedést is. De ha csak a Föld készletei merülnének ki, az is összeomlaszthatja az emberi társadalmat és visszasüllyedhetünk a félig állati létbe pár évtized alatt.

image

Szerinte a legközelebbi bolygó, ami szóba jöhet, és még csak nem is kell évtizedeket utazni odáig, a Mars lehet. Azonban nyolcvan éven belül terraformálni kellene. A jövő tudósainak el kell majd dönteniük, hogy hatalmas űrflotta építésébe kezdenek, amely majd évetizedekig tartó utazással telepíti át az emberiséget egy távoli égitestre, vagy inkább kidolgozzák a Mars átalakításának tervét és meg is valósítják azt.

És ezt észlelted már?  Véletlen? Megsemmisült a ExoMars leszállóegysége landolás közben!

trappist

A NASA már évek óta kutat lakható bolygók után, így talán a háttérben már el is dőlt a kérdés. Idén februárban például bejelentették, hogy hét földszerű bolygót fedeztek fel a Spitzer-űrtávcső segítségével a “közeli”, mintegy 40 fényévnyire található Trappist-1 elnevezésű csillag körül. E bolygók közül pedig három, a lakható zónában kering. A leszármazottaink talán ezek egyikén fognak új otthonra lelni…