Elképesztő történetet adott elő egy volt NASA alkalmazott az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban és Guamban fogható Coast To Coast nevű rádió egyik adásában.

A rádió főleg paranormális és különös dolgokkal foglalkozik, napi szinten mintegy 3 millóan hallgatják. A betelefonáló, aki nem kívánta felfedni személyazonosságát, elmondta, hogy az 1970-es évek végén a NASA Viking programjában dolgozott. Állítása szerint korábban a NASA-nak volt egy szupertitkos küldetése a Marsra, amiről csak igen keveset tudni még manapság is. A nő feladata az volt, hogy több kollégájával együtt a Vikong űrszondáról érkező fotókat dolgoza fel. A képek szortírozása közben az egyiken megdöbbentő felfedezést tett.

“Két embert láttam a Marson űrruhában sétálni, akik a Viking leszállóegysége felé tartottak…”

Képünk illusztráció

Amikor beszámolt a látottakról a főnökeinek, először oda sem akartak figyelni rá, azt hitték megbolondult. Amikor aztán megmutatta a felvételt, kitört a pánik. Azonnal lecserélték a stábját, a képeket pedig sietve eltűntették… Ha mindez igaz, akkor a két űrhajósnak már korábban oda kellett érkeznie a vörös bolygóra, mint ahogy a 1976. június 20-án a Viking-1 szonda leszállt volna. Vagyis tényleg lehetett egy korábbi titkos Mars misszió… Hogy életben is maradjanak az űrhajósok, egy bázisra is szükségük volt, amit aligha egyik napról a másikra építettek fel. Egy ilyen projekthez bizony évek kellenek!

A Viking-1 által küldött első Mars fotó

Hogy mennyi  igaz a nő történetéből, nehéz megállapítani. Lehet, hogy csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő öregasszony szórakozott a rádióval, de ahogy a NASA-t ismerjük, könnyen lehet, hogy van némi igazság a törénetben… Ráadásul nem is olyan régen fújta le a nagy hírveréssel reklámozott emberes Mars misszióját az űrhivatal, anyagi gondokra hivatkozva… Talán nem véletlenül!