Egy szumátrai krosszmotoros csapat éppen egy erdei off-road videót készített fejkamerával a dzsungelben, amikor olyasmi történt, amire egyikük sem számított…

A sűrűből egy furcsa, pucér, apró termetű, ember szerű lény ugrott ki az erdei ösvényre. Lett is nagy kavarodás. Egyikük a rémülettől elcsúszott, de a kamerásnak volt annyi lélekjelenléte, hogy kikerülje a többieket és üldözőbe vegye a villámgyorsan futó lényt. Sikerült is néhány pillanatra befogni a kamerával, majd az egyik kanyar után már csak annyi látszik, hogy bevetette magát az embermagas aljnövényzetbe és eltűnt. Hiába indultak utána gyalogosan bottal felszerelkezve, már csak a nyomait üthették vele… A felvételek szerint a lény alig lehetett magasabb fél méternél!




Hogy mi lehetett, rögtön találgatásokra adott lehetőséget a rejtélyes lények kedvelőinek. Azonban a helyiek az indonéz folklórból rögtön előrántották aduászukat. A régi törénetek szerint Szumátrán létezett egyfajta liliputi emberi törzs. Az őserdőben éltek rejtőzködve, nagyon nehéz volt megtalálni őket, ráadásul elképesztő sebességgel voltak képesek futni… Mante-nek, vagy Leco-nak nevezik őket a helyiek. Sokak szerint már régen kihaltak, mert emberöltők óta nem láttak egyetlen példányt sem.

És ezt észlelted már?  Rajtakapták az alakváltó ufót, amint gabonaköröket csinál




Hogy mennyi lehet az igazságtartalma a dolognak, nem tudni. Gondoljunk csak a nemrég felfedezett törpe emberfajra, a Homo Florensisre, akiknek a maradványat csak pár éve fedezték fel a régészek a szintén indonéz Flores szigetén. Akár azok leszármazottai is lehetnek a rejtélyes törpe emberfaj egyedei, akik a mai napig rejtőzködve élhetnek az szumátrai Aceh-tartomány őserdejének mélyén.

Akár igazak, akár nem az indonéz legendák, a videón mindenesetre felbukkant valami emberszerű törpe lény, ami már magában is meghökkentő és elgondolkodtató…