Sok bámészkodó értetlenül figyelte az eget 2017. november 13-án Chilében. Olyat láttak, amit aligha tudtak ép ésszel megmagyarázni… Egyesek egy közelgő, pusztító erejű  földrengésről pusmognak…

A különös égi jelenségeket többen is videóra vették a nézelődők közül. Bár a videókon  jól látható, hogy az úgynevezett Naphalo, vagy magyarosan Napkutya jelenséggel van dolguk, ami egyfajta légköri fénytörés, amelyhez különleges jégristályokból álló felhőzet és a napfény fix beesési szöge szükséges, de a furcsa korong alakú felhőképződményt, és a fordított szivárványt aligha lehet ennek a számlájára írni. 
Az egyik felvételen jól látható, hogy halo-jelenség középpontjában egy felhő gomolyog, ami nagyjából kitölti a fénytörés körét… Egyesek szerint itt több különös légköri anomália egyidejűleg jelent meg, ami aligha jelent jót. A világ számos pontján figyeltek meg földrengések, vagy vulkánkitörések előtt különös fényanomáliákat, és könnyen lehet, hogy ez a mostani jelenség is egy közelgő katasztrófát jelez.

És ezt észlelted már?  Pénzt gyűjtenek, hogy felkereshessék földönkívüli bázisnak vélt úszó szigetet

Ám ezeket az intő jeleket eddig még senki sem vette komolyan. Pedig sok életet lehetne megmenteni, ha az emberek figyelnének a természet intő jeleire, mint ahogyan őseink tették az idők hajnalán… Csakhogy ez a tudás az elmúlt évezredek alatt a kényelmes városi élethez alkamazkodott emberiségből kiveszett.