Bár a 2013-ban landolt kínai Holdjáró roverje mindössze 100 métert volt képes megtenni a Hold porában, két évig működőképes volt, és alaposan körbefotózta a környezetét. A szemfüles amatőr kutatók alaposan kivesézték a képeket, és persze rá is bukkantak valami gyanúsra.

A kínaiak műholdja, a Chang’e 3 2013 decemberében érte el a Hold felszínét. Bár nem egészen oda érkezett, ahová tervezték, és a kiküldött Yutu, vagy más néven “Hold nyuszi” nevű roverje is különféle hibák miatt mindössze 100 métert volt képes megtenni, mielőtt mozgásképtelenné vált volna, mégis mintegy két évig működőképes maradt az 15 cm átmérőjű ultraibolya távcsöve.
Ennek köszönhetően sok remek felvételt készített, és küldött vissza a Földre. Ezt nem csak a tudósok, de az amatőrök is alaposan átvizsgálták. Ennek köszönhetően derült ki, hogy a Hold felszínén található kőzetek annál is változatosabbak, mint amit az amerikai Apollo és az orosz Luna programok eredményei mutattak. Az amatőrök pedig emellett felfedeztek valami eléggé bizarr dolgot is.

És ezt észlelted már?  Újra megszakították az űrállomás élő közvetítését! Volt is rá okuk!

Az egyik fotón látható jókora szikla mellett, mintha egy humanoid alak ácsorogna, és éppen a rovert figyelné. A Streetcap1 nevű idegen-vadász szerint a figurának jól elkülöníthető a feje és a végtagjai… Vajon egy idegen lény bóklászott a rover közelében? Esetleg egy a földiek által létrehozott titkos Holdbázisról járt arra valaki? Bármi lehetséges…

Sok hasonló fura alakzatot fedeznek fel az önjelölt kutatók a Holdról, vagy a Marsról érkező fotókon. Az, hogy beleképzelünk valamit néhány fény-árnyék foltba, sajnos még nem jelenti azt, hogy valóban ott volt is ott valami. Bár, ha nem lenne ilyen élénk az emberek fantáziája, alighanem még mindig kovakövet pattintgatnánk valami huzatos barlangban…