A BBC hozta nyilvánosságra a Pentagon titkos ufókutató részlegének néhány felvételét, amelyek hivatalosan is az első hiteles UFO videónak minősülnek, mert katonai képrögzítő berendezéssel készültek…

Már korábban kiszivárgott, hogy a Pentagon hivatalos UFO kutatórészleget működtetett 2007-től, de az Advanced Aerospace Threat Identification nevű programot 2012-ben leállították. A még 2004-ben készült hőkamerás katonai felvételek, amelyeket egy amerikai vadászgép pilótafülkéjéből készültek San Diego közelében, az ő archívumukban pihentek, és nemrég a BBC mutatta be őket.

A három filmrészlet egyedülálló, mert hivatalos forrásból származnak, és olyan hitelesnek minősített felvételek, amelyeken UFO-k láthatóak. A filmeket az Amerikai Haditengerészet USS Nimitz hadihajójáról indult F/A-18 Super Hornet vadászgépe vette fel 2004-ben.




A vadászgép pilótafülkéjéből jól hallható a pilóta beszélgetése is, aki először drónnak gondolta a furcsa, sötét színű repülő tárgyat, amit befogott. Majd megjegyezte, hogy egy egész flottányit lát belőlük, amint a széllel szemben repülnek. Később már maga sem volt biztos benne, hogy mit lát, majd jelezte a központnak, hogy a tárgyak a levegőben elkezdtek forogni… Mindez a nyilvánosságra került felvételen is jól látszik. Egy pilóta később az amerikai médiának azt nyilatkozta: “Ez nem evilágból való jelenség volt”. 

És ezt észlelted már?  Ugyanazokat a rejtélyes éjszakai fényeket látták Hawaii-ról és Németországból is

A Pentagon ufókutató részlege hivatalosan 2007 és 2012 közt működött, de nem hivatalosan és külön állami finanszírozás nélkül állítólag a mai napig tovább működik. A programból előkerült dokumentumok különféle ufóészlelésekkel foglalkoznak, illetve olyan videófelvételeket vizsgálnak, amelyeken amerikai katonai légijárművek valamilyen ismeretlen repülő tárggyal találkoztak.

Források: ufosightingshotspot, coi.tothestarsacadem, To The Stars Academy of Arts & Science