Még a laikusoknak is szemet szúrt, hogy alig egy hét alatt szinte minden űrnagyhatalom fellőtte a maga rakétáját. Ráadásul az ünnepi időszakban, amikor az emberek figyelme másfelé irányul… Vajon mire készülhetnek?

Valami furcsa dolog folyik világszerte, különösen, ha tudjuk, hogy 5 napon belül, december 22 és 26 között négy nagyhatalom; USA, Oroszország, Japán és Kína is rakétákat lőtt fel, és műholdakat állított pályára a Föld körül.

2017. december 22: US (SpaceX) – Szállítmány: 10 műhold


2017. december 22, 2017: Japán – Teher: 2 műhold.


2017. december 26, 2017: Oroszország – Teher: 1 műhold.


2017. december 26, 2017: Kína – Teher: Ismeretlen mennyiségű műholdMegjegyzés: december 26-a után ismeretlen okból Oroszország elveszítette a kapcsolatot a műholdjával. 

Vajon véletlen lehet, hogy szinte ugyanabban az időben lőtt fel rakétát a világ négy nagyhatalma? Bár azt nyilatkozták a világ felé, hogy kommunikációs és időjárási műholdakat juttattak földkörüli pályára, az összeesküvés-elméletek kedvelőinek gyanús az egybeesés. Szerintük inkább valami különös dologra bukkantak a földközeli űrben, és mindegyik űrnagyhatalom magának akarja megkaparintani… ezért a verseny. Más teóriák szerint harcászati szatelliteket juttattak az űrbe, hogy elejét vegyék egy közelgő földönkívüli inváziónak…

És ezt észlelted már?  Az űrállomás kamerája felvette: Újabb különös tárgy hagyta el a Földet!

Mindez eléggé bizarrul hangzik. Reméljük, hogy ismét csak egy szenzációhajhász összeesküvés-elméletről van szó.