Szóhoz sem jutottak az algériai Ain Sefra városának lakói pár napja, amikor az egyik vasárnap reggelre ébredve a környező homokdűnéket belepte a hó, de a városban is havasak voltak a pálmafák

A helyiek szerint az elmúlt 38 évben három alkalommal fordult elő ilyesmi. Kétszer még 2016-ban, és most. Szinte mindent beborított a fehérség. Lélegzetelállító képek!

Órákon át esett, hatalmas pelyhekben, miközben folyamatosan hűlt a hőmérséklet… A havazást lefényképező fotós szerint vasárnap hajnalban hullott le a hó, amely aztán egész nap megmaradt, és csak késődélutánra olvadt fel. Egy különös úton mozgó mediterrán ciklon okozta a sivatagban a hóesést!

Sokan az egészet a globális felmelegedés számlájára írják. Egyes meteorológusok szerint ez egy igen vészjósló figyelmeztetés lehet számunkra. A Föld klímája drasztikus átalakuláson megy keresztül, mely egy több évtizedes lehűlési folyamat – egy kisebb jégkorszak – kezdete lehet. Mások a titkos időjárás-manipulációt okolják a furcsa időjárási jelenségekért világszerte. Lehet, hogy ez csak egy kísérlet része volt, amelyben azt próbálták ki, milyen mértékben lehet megváltoztatni a szaharai térség időjárását?

A helyi fiatalok nagyon élvezték a ritka lehetőséget, hogy havon csúszkálhatnak a dűnéken