Bár szinte már minden fellelhető dokumentumon átrágták magukat az összeesküvés-elméletek kedvelői, mégis mindig kerül elő valami olyasmi, ami felett mindenkinek átsiklott a figyelme. Ezúttal az 1971-es Apollo-15 Holdra szállás egyik felvételén szúrtak ki valami különöset.

Az Apollo-15 az Apollo-program kilencedik repülése volt, egyben a negyedik olyan, amelynek során űrhajósok szálltak le a Holdra 1971-ben. Dave Scott parancsnok és Jim Irwin holdkomp pilóta a küldetés 13 napos idejéből három napot tartózkodott a holdfelszínen, négy holdsétát végezve. Ezalatt számos feladatot kellett elvégezniük, de szinte bohózatba fulladt a legtöbb, mert az eszközeik nagyrésze tervezési hiba miatt nem igazán működött.Az önjelölt kutatók az egyik ilyen feladat elvégzéséről készült filmre hívták fel a figyelmet. Ezen David R. Scott és Jim Irwin látható, amint éppen egy mélyminta vételen dolgoznak. Ehhez egy három méteres (szekciókból álló) csövet kellett a talajba verniük, amelynek belsejében a felszín felső rétegéből kaptak a kutatók mintát. A mintavevőt gond nélkül leverték az űrhajósok, ám kiszedni képtelenek voltak. Ennek megoldását későbbre halasztották. A felvétel érdekessége egy egyszerű fizikai jelenség, amiről az iskolában mindenki tanult már. Neveztesen, hogy légüres térben nem terjed a hang! A felvételen viszont ennek ellenére jól hallható, amint az egyik asztronauta kalapácsával ütlegeli a vascsövet!

És ezt észlelted már?  Nézd meg 2017 három legprofibb hamis UFO-videójátA következtetés: Vagy valamiféle légkör van a Holdon, vagy az egész felvétel a Földön készült, vagyis hamis!

Sokan arra tippelnek, hogy a kamu Holdra szállásos filmek készítésekor annyira kapkodtak, hogy véletlenül figyelmen kívül hagyták ezt az egyszerű fizikai jelenséget. Ráadásul az Apollo-15 több felvételén is hallhatóak olyan hangok, amelyeknek nem szabadna hallatszaniuk.

Bár néhányan próbálták megmagyarázni, hogy a kalapács által keltett rezgések az űrhajós kesztyűjén át az űrruhájába jutottak, ahol már volt levegő, így a hanghullám minden gond nélkül eljuthatott a mikrofonig. De ez olyan nyakatekert magyarázatnak tűnik, amit senki sem hisz el…

Bármi is az igazság, egyre nagyobb a tábora azoknak, aki szerint a Holdon soha nem járt még ember!