​Ha Arnold Schwarzenegger megtanított nekünk valamit a Total Recall-ban, az az, hogy egy bolygóközi pihenés valószínűleg szörnyű ötlet. De mi van ha csak 12 napra ruccannánk ki vakációzni a világűrbe? Hamarosan ez is valóra válik…

Egy nemrég indult és igen ambiciózus tech-cég, az Orion Span, egy föld körül keringő luxusszállodával kívánja alaposan megszedni magát. Az Aurora névre keresztelt űrhotelben egyidejűleg akár hat vendég is négycsillagos stílusban élhet majd.Az Orion Span vezérigazgatója, Frank Bunger a Forbes magazinnak részletezte, hogy mit jelent ez a földön kívüli nyaralás.

“A vendégek 200 mérföldre (321 km) magasságban a felszín felett keringenek majd a szállodában, nulla gravitáció mellett…” – mondta Bunger.

És ezt észlelted már?  Ufó tűnt fel az ISS űrállomás élő közvetítésén?

“Ráadásul valódi űrkutatást is folytatunk, mint például növények termesztése űrbéli környezetben. Ezekből növényekből a vendégek vihetnek majd magukkal ajándékba egy-egy palántát. Aztán lesz egy virtuális valóság élményszobánk is, amit a Star Trek filmek után holofedélzetnek hívunk majd. A vendégek a nagysebességű vezeték nélküli internet-hozzáféréssel tarthatják a kapcsolatot a szeretteikkel, amikor pedig hazatérnek a Földre, hősöket megillető fogadtatásban részesülnek.”

Aki megszáll az Aurórában, annak fel kell készülnie arra, hogy teljesen megbolondul a bioritmusa. A szálloda minden 90 percen megkerüli a Földet, így az utasok minden 24 órában 16 (!) Napkeletet fognak látni. Viszont a helyhiány miatt a hat vendégre mindössze 2 főnyi személyzet jut majd. Természetesen a kirándulás költsége ettől még csillagászati, éjszakánként 792 000 dollár, 12 napra pedig ​​9,5 millió dollár lesz. Ha pedig valaki még a történelemkönyvekbe is be akarja írni a nevét, azt is megteheti plusz 80 ezer dollárért. Cserébe ő lehet az a szállóvendég, aki először lép az Auróra űrállomás padlójára…

És ezt észlelted már?  Újra megszakították az űrállomás élő közvetítését! Volt is rá okuk!

Szállást már mostantól lehet foglalni 2022-re!