A különös, apró mumufikált testet még 2003-ban találták a chilei Atamaca sivatagban egy bőrzacskóba csomagolva. Az összeesküvés-elméletek kedvelői szinte rögtön kikiáltották földönkívülinek a kicsiny humanoid tetemet, mivel kicsi megnyúlt teste és fura feje inkább tűnt valamiféle idegen lénynek, mint embernek.

Számos teória született vele kapcsolatban az évek során, de a földönkívüli eredetét senki nem tudta megcáfolni. Igazából nem is igazán vizsgálták… Legfeljebb elméleteket gyártottak róla. A világ legnagyobb rejtélyeinek sorába is bekerült, és minduntalan előhozták tudományos és áltudományos előadások során. Majd 15 évig sokan úgy kezelték, mint megdönthetetlen bizonyítékot a földönkívüli élet létezésére… Még saját nevet is kapott: Ata.Néhány tudós megelégelte az szenzációhajhászást és vették a fáradtságot, hogy a kicsiny múmia DNS-ét is vizsgálatnak vessék alá… Kiderült, hogy a múmia 100%-ig ember! Viszont arra nem volt magyarázatuk, hogy  miért néz ki úgy, mint egy földönkívüli lény. Végül a kalifornaiai Stanford Egyetem mikrobiológiai és immunológiai szakértői további vizsgálatnak vetették alá az apró kis testből nyert próbadarabokat.

És ezt észlelted már?  Mi folyik itt? Lefotóztak egy Föld körül keringő idegen űrhajót
Az eredmény: A múmia valóban egy emberi magzat, aki a fejlődés 22. hetében halva született, és nem egy idegen lény. Kúpos, kiemelkedően hosszúkás koponyája van, arca és állkapcsa gyengén fejlett. A csontváznak csak 10 pár bordája van, 12 helyett… A vizsgálatok végül kiderítették, hogy a magzatnak hét olyan génmutációja is volt, amelyek ilyenné formálták és tették életképtelenné a testét.

Úgy tűnik egy rejtéllyel szegényebbek lettünk… (Bár sokan úgy vélekednek, hogy csak ezzel a hírrel próbálják elfedni az igazságot…)