Különös felvétel kezdett terjedni az interneten. Állítólag egy török település felett lőtt le egy UFO-t a hadsereg, amiről még videót is készítettek egy a helyiek.

A 2018. augusztus 13-a körül készült döbbenetes felvételen pánikba esett helyiek láthatóak és hallhatóak, amint a félelemtől kiabálva figyelik az eseményeket. Az égen egy fényes pont látható, ami eszeveszett sebességgel száguld, majd egyszercsak felrobban. A következő pillanatban a videós közelében is történik egy detonáció. Az emberek pánikba esve kezdenek menekülni.
Scott C. Waring szerint a felvételen azt látjuk, amint a török hadsereg lelőtt egy UFO-t a település felett. Véleménye szerint, ha rakéta lett volna  a fényes tárgy az égen, hosszú nyomot kellett volna hagynia és a robbanás is sokszorta nagyobb lett volna. Úgy véli, ha a török hadsereg valóban az idegenek egyik járművét lőtte le, akkor számítanunk kell egy esetleges földönkívüli ellencsapásra is.

És ezt észlelted már?  Ugráló fényanomáliát videóztak Oroszország felett

Némi guglizás után azonban rábukkantunk egy hírre, miszerint augusztus 15-én a Török-Szír-Iraki határ közelében az a török légierő rakétákkal kilőtte a kormány által terroristának minősített, és betiltott PKK (Kurdisztáni Munkáspárt) egyik régóta keresett vezetőjét. Lehetséges, hogy pont ennek voltak szemtanúi és szenvedő alanyai a videó készítői.

Bár mi is erősen szeretnénk hinni benne, hogy valóban valami UFO hírre bukkantunk, ismerve az ottani háborús helyzetet, inkább az utóbbi mellett voksolnánk. A videón a fényes pont sem tűnik valódi UFO-nak, és jól hallható a hajtóművének hangja is.