A mexikói Tepic városa felett 2018 augusztus 22-én jókora vihar dúlt. Az egyik helyi lakos az ablakából videózott mobiltelefonjával, hátha sikerül egy remek villám videót készítenie. Arra azonban ő sem számított, hogy valami mást is felvesz majd a kamera.

Közvetlenül, mielőtt egy hatalmas villám kettéhasította volna az eget, egy apró sötét tárgy vált láthatóvá a derengő esőfüggöny háttere előtt. A következő pillanatban lecsapott a villám, majd egy sárga fénnyel izzó tárgy jelent meg a semmiből, ami nagy sebességgel tűnt el valahol a város szélén.
A nézők szerint könnyen lehet, hogy a villám előtti sötét, és az utána felbukkanó izzóan fényes tárgy egy és ugyanaz. A villámlás azonban annyi energiával töltötte fel a feltételezhetően földönkívüli szerkezetet, hogy túltöltés jött létre és az elektromos kisülésektől kezdett izzani, majd elszáguldott, esetleg lezuhant.

És ezt észlelted már?  Megbénult az autópálya Kínában: mindenki az ufót videózta

Egyes feltételezések szerint az UFO-k egyes fajtái a villámhullámokból származó elektromogágneses energiát használják “üzemanyagként”.