A mexikói Tepic városa felett 2018 augusztus 22-én jókora vihar dúlt. Az egyik helyi lakos az ablakából videózott mobiltelefonjával, hátha sikerül egy remek villám videót készítenie. Arra azonban ő sem számított, hogy valami mást is felvesz majd a kamera.

Közvetlenül, mielőtt egy hatalmas villám kettéhasította volna az eget, egy apró sötét tárgy vált láthatóvá a derengő esőfüggöny háttere előtt. A következő pillanatban lecsapott a villám, majd egy sárga fénnyel izzó tárgy jelent meg a semmiből, ami nagy sebességgel tűnt el valahol a város szélén.
A nézők szerint könnyen lehet, hogy a villám előtti sötét, és az utána felbukkanó izzóan fényes tárgy egy és ugyanaz. A villámlás azonban annyi energiával töltötte fel a feltételezhetően földönkívüli szerkezetet, hogy túltöltés jött létre és az elektromos kisülésektől kezdett izzani, majd elszáguldott, esetleg lezuhant.

És ezt észlelted már?  Ezt látja egy vadászgép pilótája, amikor ufót üldöz

Egyes feltételezések szerint az UFO-k egyes fajtái a villámhullámokból származó elektromogágneses energiát használják “üzemanyagként”.