Már egy ideje nem hallottunk a Nap körül keringő rejtélyes tárgyakról… egészen mostanáig. Ezúttal egy naplementés fotón bukkant fel valami oda nem illő dolog.

2018. szeptember 29-én Stefano Farigu égfürkész Szardínián éppen a napnyugta fázisait fotózta Nikon D800 kamerájával, amikor felfedezte a rejtélyes objektumot a Nap közvetlen közelében. Mivel ilyet még nem látott, közzétette fotóit, hátha nála okosabbak meg tudják állapítani, hogy mi lehetett.

Nem ez az első alkalom, hogy a Nap közelében oda nem illő hatalmas tárgyakat észlelnek az amatőr csillagászok. De a legtöbb alkalommal kiderül, hogy csak a fényképezőgép lencséjén keletkező úgynevezett lencsfoltrol van szó, mint a 2018 április 4-én készült felvételen is.
Ennek ellenére sokan úgy hiszik, hogy egy titokzatos, eddig ismeretlen planéta, az X-bolygó, vagy más néven a Nibiru bolygó bukkan fel ezeken a képeken. Egyes összeesküvés-elméletek szerint a NASA-nak és a legtöbb csillagásznak már régóta tudomása van a Naprendszerünkben bizarr pályán keringő égitestről, de valamiért nem akarják az emberiség tudtára hozni a dolgot. A feltételezések egész tárháza gyűlt már össze a rejtélyes űrbéli objektumról, kezdve a Nemezistől, egészen a földönkívüliek energiafaló, bolygó méretű anyahajójáig…

És ezt észlelted már?  Kiszivárgott 1968-as NASA felvétel: Városok vannak a Hold sötét oldalán!

Ezek alapján azt hihetnénk, hogy egetverő baromságról van szó, csakhogy a NASA napfigyelő műholdjain is időről-időre feltűnnek megmagyarázhatatlan objektumok a Nap közelében… Vajon kinek van igaza? Aki rejtélyt sejt a furcsa objektumok körül, vagy annak, aki azt állítja, hogy csak szenzációhajhász álhírekről és manipulált fotókról van szó?