Érdekes eseményekre figyeltek meg a szemfüles összeesküvéselmélet teoritikusok a közelmúltban. Valami nem stimmel az űrben. Túl sok űreszköz romlott el szinte egy időben…

Újabb, különös összeesküvéselmélet van születőben, amit a közelmúltban váratlanul bezárt és leállított Sunspot Solar Obszervatórium esete indított el. Azóta kiderült, hogy hat hasonló megfigyelőközpont élő kameráit álltották le, a héten pedig a Hubble űrteleszkóp kapcsolt biztonsági üzemmódba. A Szojuz űrhajó rejtélyes balesete és kényszerleszállása, majd a Curiosity Mars rover elhallgatása csak tetézte a dolgot.




Vajon mi folyik odakint az űrben?

A hivatalos közlemények szerint az FBI a Sunspot Solar Obszervatóriumot a gondnok miatt zára be, aki pedofil videókat töltött le a helyi szerverre. Rejtély, hogy ezért miért kellett evakuálni az egész intézményt. A NASA arra hivatkozik a marsjáróval való kapcsolat megszakadásának ürügyén, hogy a Marson hatalmas porvihar tombol. A Hubble űrtávcsőnek állítólag giroszkóp hibája van, és így tovább… Mindenre van valami egyszerű, és hihetőnek tűnő magyarázatuk.

És ezt észlelted már?  Bedöglött egy csészelaj álcázó berendezése San Antonio felett?



Csakhogy a napokban még a Chandra röntgen űrtávcső is beadta kulcsot. Az összeesküvés-teoritikusok szerint ennyi egybeesés aligha lehet véletlen. Az űreszközök váratlan és tömeges meghibásodása, talán egyfajta kozmikus sugárzásra utalhat, ami tönkreteszi az elektronikát. Talán most ért el bennünket egy az ősidőkben felrobbant szupernóva sugárzása? Esetleg a földönkívüliek büntetnek bennünket? Vagy a földi elit próbál eltitkolni előlünk valami olyasmit, amit nem kellene látnunk? Talán éppen a titkos földi űrflotta indult újra útnak a gazdag kivándorlókkal a Naprendszerben felépített kolóniákra?

Bármi is történt, túl rövid időn belül túl sok dolog esett egybe…