Rejtélyes dolog rejtőzik a nevadai sivatagban. Egy lelkes amatőr kutató Google Maps böngészése közben figyelt fel a nem mindennapi alakzatra, ami aligha a véletlen műve, és nem is a földművelésé… De akkor mi okozhatta?

USA, Nevada, 2018. október 16. Egy lelkes amatőr kutató régi UFO-balesetek után nyomozva tévedt a Google-maps-on a nevadai sivatag, kiszáradt sóstavakkal szabdalt területére, ahol különös alakzat nyomára bukkant. A forma egy szinte tökéletes egyenlő oldalú háromszög, amelynek lecsapták a csúcsait. Oldalainak mérete az egy kilométert is meghaladja. A háromszögön belül vízfolyások láthatóak, és kicsapódott só, ami megakadályozta, hogy a növényzet benője, a közelben található kiszáradt sós tómederhez hasonlóan.




Az egyik csúcsánál, első ránézésre úgy tűnt a kutató számára, hogy egy szarvasmarha ranch áll, csakhogy az oda bevezetett elektromos hálózat túl sok egy ilyen kicsi telephelyhez, illetve az apró épület tetején látható szelőztető, vagy légkondcionáló rendszer is túl van méretezve. Egy ekkora építményhez nem kell sem ennyi energia, sem ennyi szellőzés. Szerinte itt többről lehet szó, mint egy kis farmról. Talán egy nagyobb kiterjedésű épületkomplexum rejtőzhet alatta a mélyben.

És ezt észlelted már?  UFO repült át háttérben az űrállomás élő videóinterjúja közben

De mi lehet ez a furcsa nyom a sivatag közepén, ami ennyi figyelmet érdemel? Idegenek leszállóhelye? Eltemetett UFO? Netán évekig parkolt itt egy UFO-anyahajó? A kutató szerint 1952. augusztus 14-én több környékbeli újság is beszámolt egy UFO-balesetről, ahol 16 idegen lény holttetsét emelték ki egy lezuhant UFO roncsai közül…



Csakhogy nyomozása közben kiderült, hogy az adott lapszámok mikrofilmjei különös módon eltűntek a helyi könyvtárakból. Mintha valakik szándékosan titokban akarnák tartani az akkori eseményeket. Csakhogy a helyi ismerősei, akik már akkor is a környéken éltek, tisztán emlékeztek a történtekre és egy másik kutató korábban már sikeresen begyűjtötte a cikkek másolatait is. (Ezeket PDF formátumban itt nézheted meg.) Az esetről még dokumentumfilm is készült a Nevadai Roswell címmel.

És ezt észlelted már?  Őrületes sebességgel száguldó UFO-t videóztak Colorado felett

A különös nyom pont beleillik a képbe. Minden bizonnyal ott érhetett földet az idegen űrjármű, és nem túl finoman. A sérült gép orr részéhez építették a különös épületet, ami alatt minden bizonnyal kutatóállomást rendeztek be. A hatalmas idegen járműnek mára csak a lenyomata maradt meg a sivatagban. Az utolsó csavarig eltűntették…

Mindez persze csak feltételezés, de tény, hogy a hatalmas nyom ott éktelenkedik a sivatag közepén, az 1952-es UFO észlelés nyomait pedig alaposan eltakarították. Vagy legalábbis megpróbálták… A legrégebben működő, civil UFO-észleléseket kivizsgáló szervezet a MUFON 95617-es aktaszám alatt iktatta a bejelentést.

A különös UFO lenyomatot itt nézheted meg közelebből! 

(Ha nem működik a link, akkor itt vannak a Google maps koordináták: 40.3447222, -117.3466667)