Egy amerikai család 2018. október 20-án hajós kirándulásra ment a nevadai Tahoe-tóhoz. Természetesen, jó turistákhoz híven soroztaosan készítették a fotókat, videókat a csodás panorámáról, hogy az unalmas téli estéken legyen majd mit nézegetni. És milyen jól tették, hogy videóztak.

Miután hazaértek a vakációról, egyik unalmas hétvégéjükön nekiálltak, hogy átnézzék a felvételeket. Arra azonban még ők sem számítottak, amit az egyik videón fedeztek fel.
Jól kivehető az egyik hajókázós videón, amint egy UFO száguld be a képbe jobbról, majd mielőtt eltűnne bal oldalon, éles kanyart vesz és elszáguld. Éppen emiatt a furcsa manőver miatt nem lehett sem madár, sem földi légijármű, azok ugyanis képtelenek ilyen hirtelen irányt változtatni ekkora sebességnél.

És ezt észlelted már?  Mi folyik itt? Lefotóztak egy Föld körül keringő idegen űrhajót

A család állítólag a videó készítésekor nem észlelte az ismeretlen repülő tárgyat. Miután felfedezték, hogy milyen szenzációs dolgot sikerült rögzíteniük, a felvételt azonnal továbbították a MUFON-nak, a civil UFO-észleléseket vizsgáló szervezetnek, hátha ők többet ki tudnak deríteni a fura tárgyról.

Sokak szerint túlságosan élesek a tárgy körvonalai a nagy sebesség ellenére is, ezért inkább tűnik hamistíványnak, mint igazi ufóvideónak…

Persze a szkeptikusok a különböző internetes fórumokon alaposan kiosztották a videó készítőit. Szerintük ez az a fajta felvétel, amire a legkönnyebb UFO-t hamisítani…