Úgy tűnik igazán jó dolga lesz a jövőre az UFO-vadászoknak, hiszen ismét sikeresen landolt egy űrszonda a Marson. Az első fotók már meg is érkeztek.

Nagyjából 485 millió kilométer megtétele után hétfő este, hétfő 20 óra 54 perckor sikeresen leszállt a Marson a 694 kilogrammos InSight űrszonda, közölte a NASA. A szondát két mini műhold kíséri, melyeken keresztül tudnak majd kommunikálni vele a Földről. A május 5-én útnak indított InSight az első űrszonda, amely a Curiosity 2012-es Marsra érkezése óta leszállt a bolygóra.

Mars, 2018. November 26.



Az Insight a Phoenix és a Viking marsjárók mintájára épültháromlábú leszállóegység, de nem közlekedik, hanem stabilan egy helyben áll.  A robotgeológus űrszonda két évre tervezett missziója alatt a Mars mélyét vizsgálja, akár 5 méteres mélységig is lefúrhat, és megméri a bolygó hőmérsékletét.

Mars, 2018. November 26.

Műszereivel elsőként fogja vizsgálni a Mars belső szerkezetét és mélyben zajló folyamatait, az így nyert adatokból szeretnének jobb képet kapni a tudósok arról, miként keletkezett 4,5 milliárd éve a Mars és a Naprendszer többi sziklás bolygója, köztük a Föld is.

És ezt észlelted már?  Bizonyítékot találtak az ősi idegenek létezésére Peruban