Számos önjelölt kutató hangoztatta már, hogy különös struktúrákat, ufókat, űrhajókat, bázisokat fedezett fel a Holdról készült műholdas fotókon. Ezek kivétel nélkül homályos, szemcsés, nehezen kivehető felvételek. Most azonban egy igen jó felbontású fotón fedeztek fel valami olyasmit, amit nehezen lehetne megmagyarázni a pocsék képminőséggel.

A szakértők sem tudják még, hogy pontosan mi látható a Lunar Reconnaissance Orbiter nagyfelbontású fotóján. A Holdon a Von Kármán és Davvison kráter közt található egy kisebb becsapódási kráter, amelyben olyan, szabályosnak tűnő mértani alakzatokra hasonlító struktúra látható, ami nem úgy néz ki, mintha egy közönséges kőkupac lenne. Túl sok és túl szabályos alakzatok alkotnak egy csoportot, ami első pillantásra inkább tűnik egy összekuporodott Transformers robotnak, mint sziklának.

És ezt észlelted már?  Szabotázs a NASA-nál: különös marsi fotó szivárgott kiA környező kráterekben is felfedezhet a szemlélő kidudorodásokat, de ezek mind lekerekedett formák. Scott C. Waring ufókutató szerint elképzelhető, hogy egy földönkívüli űrhajó roncsaival van dolgunk. A szabályos alakzatok halmaza ráadásul valahogy tényleg egy roncsdarabra emlékeztetnek. A kutató szerint a különös objektum nagyjából 250 ezer éve heverhet a kráter alján, mert szinte alig borítja holdbéli por. Légkör híján a porülepedés igen lassú folyamat a Holdon.

A fotó eredetijét ITT nézheted meg!