Valami furcsa történt az égen Lappföldön és Észak-Norvégiában. Az emberek pánikba esve kezdték hívogatni a rendőrséget, nem tudván mik azok a hatlamas fénykörök és polipcsápszerű jelenségek, amelyek az Északi fényben megjelentek.

Norvégiában 2019. április 5-én az Andøya Space Center kutatói két adatgyűtő rakétát indítottak egy kisebb geomágneses viharba, vagyis sarki fénybe. Az eredmények nem csak őket, de a környéken élőlet is sokkolta. A rakéták különféle vegyi porokat bocsáltottak ki magukból, amitől ragyogó kék és lila foltok jelentek meg a mágneses viharban. A fényfoltok később bonyolult struktúrákká fejlődtek a saki fényben.

Foto: NASA

“A több száz mérföldes körben a lakosok meglepve figyelték ezeket a furcsa fényeket. Többen pánikba esve hívták a rendőrséget azzal, hogy  “Jönnek az idegenek! Igazi tömegpánik tört ki.” – mondta Chris Nation, aki az Aurora Addicts program vezetője.

És ezt észlelted már?  Elképesztő részletességű UFO-felvételek kerültek elő az 1950-es évekből



Az Auroral Zone Upwelling Rocket Experiment program célja az ionoszféra határainak és áramának mérése. Illetva arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy a Föld felé süllyedő aurorális energia a hogyan befolyásolja az alsó légkört.

A missziót finanszírozó NASA szerint a vegyi anyagok nem jelentenek veszélyt a régió lakóira, de mivel a NASA részt vesz ebben a projektben, fel kell tennünk magunktól a kérdést, hogy valóban Auroral Zone Upwelling Rocket kísérlet volt-e, vagy a kísérletet csak elterelés volt, hogy valami egészen mást tesztelhessenek…

Egyébként tök jól néz ki, meg minden, de nem biztos, hogy egészséges dolog ilyesmivel kísérletezni…