Hátborzongató fényjelenséget rögzített teljesen véletlenül egy videós a vihar alatt.

A furcsa fénysugár Svédországban, Eskilstuna felett jelenit meg 2019. május 9-én egy vihar alkalmával. A fotóst is megbabonázták a vadul gomolygó sötét viharfellegek, gondolta csinál egy remek kis videót a félelmetes jelenségről. Ha közben még villámlik is, csak annál jobb. Arra azonban nem számított, hogy valami olyan jelenségnek lesz szemtanúja a kamerájával együtt, amit nem tud hová tenni… Jobb hiján megosztotta a neten a felvételt. Alighanem köze lehet az elektromossághoz, vagy inkább a villámokhoz…



A felvételt lelasítva jól látható a különösen szabályos fényoszlop, ami a videón a másodperc töredékéig volt csak látható. A sci-fi imádók alighanem rögtön rávágják, hogy teleportsugár. Hogy valóban az volt-e, sajnos nem tudni. Önjelölt szakértők szerint ez a digitális kamerák egyik jellemző hibája. A kamera szoftvere nem tudja kezelni a hirtelen érkező vakító fényjelenséget, így az egyetlen sávvá alakul az elkészülő felvételen.

És ezt észlelted már?  Rejtélyes égbe nyúló fényoszlop jelent meg a viharban

Nem ez az első alkalom, hogy rejtélyes, idegenszerű fényoszlopokat észleltek.

Idén januárban bukkant fel egy hosszú ideig látható, vörös fénysugár Kanadában. A különös jelenséget többen, több irányból is felvették videóra, így aligha filmtrükkel van dolgunk, vagy kamerahibával.