A közismert UFO-vadász, Scott C. Waring végre megtalálta az eredetijét annak a fotónak, ami évek óta borzolja az internetezők idegeit.

A szóban forgó kép még 2015-ben jelent meg az interneten, és állítólag a Marson készült. A kopár, sziklás tájon rövid keresgélés után bárki felfedezheti, hogy egy páviánszerű lény ücsörög a kövek közt és elmélyülten tanulmányoz valamit maga előtt. Pillanatok alatt körbefutott a neten, és mindenkinek meg volt róla a maga véleménye. Legtöbben persze csak legyintettek, hogy ócska hamisítvány, photoshopp, stb…



El is ült a dolog, csak az olyan fanatikusokat nem hagyta nyugodni, mint Scott C. Waring. A napokban ki is dobott egy posztot a blogjára, hogy sikerült megfejtenie a rejtélyt. Legalábbis az egyik részét. Kiderült ugyanis, hogy a fotó eredeti, vagyis valóban a Marson készült 2015-ben. Ráadásul a majomszerű “lény” is ott van rajta. Az viszont nem derült ki, hogy valóban egy majomról van-e szó, vagy csak egy furcsa formájú kődarab hozta izgalomba a földlakókat.

És ezt észlelted már?  Mini drónokkal figyelnek bennünket a földönkívüliek

Több UFO-vadász korábban már pedzegette, hogy szerintük ezeket az úgynevezett marsbéli fotók valójában itt a Földön készültek, méghozzá a kanadai Devon-szigeten, ahol a NASA egyik kísérleti bázisa található. Ennek környezete pedig szinte megszólalásig hasonlít arra a tájra, amelyekről általában a NASA Marsról szokott fotókat kapni.

Ha elfogadjuk azt a tézist, hogy a képen valóban egy majomszerű élőlény látható, felmerül két másik kérdés is. Élnek-e a kanadai Devon-szigeten majmok? A másik, hogyan került egy majom a Marsra? Ezeken el lehet töprengeni egy ideig…